robban soffa press lrg

Robert Dahlqvist (Hellacopters, Dundertåget) släpper soloalbum via Despotz Records

249 Shares

robban soffa press lrg
Jens Robert Dahlqvist, även känd som “Strängen” är mest känd för att han spelade gitarr i rockbandet The Hellacopters mellan 1999 och 2008.

 

Han har även varit drivande som frontfigur i banden Thunder Express och Dundertåget, samt även haft en session i The Diamond Dogs och medverkat med Stefan Sundström både live och på skiva.“Det hela kändes väldigt naturligt. Med våra kunskap/nätverk och kreativa sätt att promota musik, så råder det ingen tvekan att Robert valde Despotz som förstahandsval framför alla andra. Nu har vi ett hungrigt team på plats som kommer lansera Roberts svensktalande soloskivan internationellt. En ljus framtid till mötes.” – Ömer Akay ( Despotz )

Robert Dahlqvist första soloalbum produceras just nu av Björn Olsson i Stora studion (Soundtrack of our lives, Håkan Hellström, Mando Diao etc.). Albumet kommer att släppas både fysiskt och digitalt via Despotz distributionsnät i över 15 länder under hösten 2013 med start i Norden i september. Despotz Music och BMG Chrysalis inleder samtidigt ett förlagssamarbete med Robert.

“Vi har samma mål och samma positiva attityd, med andra ord känner jag bara ren och skär glädje över att signerat med Despotz Records och ser fram emot ett bra och framgångsrikt samarbete.” – Robert Dahlqvist

Foto: Press (Tammy Karlsson)

249 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.

VIDEOPREMIÄR

VECKANS TOPPNYHETER

VECKANS TOPPVIDEOS

ALLA NYHETER

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!