VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
destiny-beyond-all

Destiny – Beyond All Sense 2005 släppt för streaming och download

27 Shares

destiny-beyond-all
Nu finns Destiny för första gången tillgänglig för nedladdning och streaming!

 

Den 29:e maj släpptes “Beyond All Sense 2005” världen över som Destinys första digitala utgåva någonsin, via Gothenburg Legacy Records. Albumet är en nyinspelning av Destinys första album från 1985, och släpptes ursprungligen på CD från GMR Music Group 2005. Planen är att släppa Destinys hela backkatalog för nedladdning och streaming under 30-årsjubileumsåret 2013.


Stefan Björnshög, Destiny grundare, huvudsakliga låtskrivare och basist, förklarar historien bakom inspelningen av “Beyond All Sense 2005”:

-Det här är inte Destinys nya album eller ens uppföljaren till Future Of The Past som släpptes 2004. Detta är en nyinspelad version av Destiny allra första album Beyond All Sense, som släpptes i mars 1985.

Originalutgåvan av Beyond All Sense släpptes bara i Sverige, endast i en begränsad upplaga på 2000 exemplar och enbart på vinyl. De som har det ursprungliga vinylen vet att det inte var ett perfekt album, men förhoppningsvis håller de med om att låtarna var ganska bra.

Den ursprungliga vinylen från 1985 och nyinspelningen från 2005 Vi som var medlemmar i Destiny 2005 tyckte att det var lämpligt att ge låtarna en ny chans med en nyinspelning lagom till 20-årsjubilemuet av originalalbumet. Vi började spela in de första trummorna redan 2000 och fortsatte sedan med resten av instrumenten efterhand som vi fick tid över. I slutändan gjorde vi ändå om alla inspelningar 2004, med undantag för trummorna. Vi hade inte som mål att avsiktligt arrangera om någon av låtarna, men då och då när vi fick en spontan idé använde vi dem för det mesta.

Även om jag skrev några få delar på en några låtarna ,och var mycket involverad med arrangemangen, har merparten av musiken till detta album skrivits av gitarristerna Magnus Österman och John Prodén . Håkan Ring, som var Destinys första manliga sångare, skrev de flesta texterna.

Två låtar från originalutgåvan saknas, det instrumentala akustiska stycket “Lost To Heaven” framförd ensamt av John Prodén och introt “Destiny” som än i dag alltid startar Destinys konserter. De ersattes av två tidigare outgivna bonusspår från ungefär samma tidsperiod.

Den äldsta musiken är till låten är “Ode To You” från 1983. Texten är däremot helt nyskriven av Kristoffer Göbel i december 2004, som en hyllning till den då nyligen mördade Dimebag Darrel. Den här låten har tidigare aldrig släppts på något album och är det första bonusspåret på “Beyond All Sense 2005”. Det andra bonusspåret, “No Way Out” skulle från början varit med på debutalbumet, men valdes bort på grund av vinylens tidbegränsning. Återigen skrev Kristoffer en helt ny text till en gammal låt. Den här gången handlar det om Ozzy Osbourne och dokusåpor.

Jag tycker att vi lyckats bibehålla den ursprungliga känslan från alla originallåtar i dessa nya versioner. Den stora skillnaden är förstås produktionen och sången. Kristoffer Gönel har verkligen gett dessa låtar ett välförtjänt nytt liv. Jag tycker också att albumet är full av energi, med en live-känsla, även om musiken inte är lika “mörk” som på Destinys senare album.

Det här är 2004 års medlemmar av Destiny som tolkar mer än tjugo år gamla låtar skrivna av medlemmarna i Destiny från 1984. Förhoppningsvis kan man uppskatta musiken på ”Beyond All Sense 2005” för vad den är, även om stilen på albumet är helt annorlunda jämfört med den musik som Destiny representerar idag.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter