VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Gathering Of Kings har släppt eget öl

0 Shares

Hyllade hårdrocksbandet Gathering Of Kings är nästa band att ge sig in i alkoholbranschen. Idag släpps ölet “The Gathering” på Systembolaget.

Ölet har tagits fram i samarbete med bryggeriet Heavy MetAle/Snörsjö hantverksbryggeri som tidigare har släppt öl med bl.a Saxon, Opeth, Crucified Barbara, Wolf, Tungsten samt festivalen Skogsröjet. Finns på hyllan i Ljungby, Älmhult, Markaryd och kan styckesbeställas till alla systembolag i hela Sverige! Beställningsnummer 36282.


Namnet på ölet “The Gathering” kommer från det instrumentala introt på debutalbumet “First Mission” och det är även det första man får höra när Gathering Of Kings äntrar scenen.

Heavy MetAle om ölet;
”Den 2 augusti kommer Heavy MetAles senaste bryggprodukt upp på hyllorna i Ljungby, Älmhult och Markaryd. Den blir också beställningsbar i en styck i hela landet, dvs utan kollitvång. Heavy MetAle kan bara åter konstatera att vår bryggare är i en klass för sig då vi släpper en galet god alltiallo-öl med inspiration från Köln. Där kallas det Kölsch här kallas det The Gathering. Ett bra hantverk i skön balans och med en orkester av smaker som förgyller vilken kväll som. Ölen släpper vi i samklang med Gathering of Kings och vi kan inte se något öl som passar bättre till dessa fantastiska musiker.”

Kölsch är en av de mest strikt definierade ölstilarna i Tyskland: enligt Konvention är det en ljus, väl utjäst, humlig, klar (dvs. filtrerad och inte grumlig) överjäst öl, sedan 1997 har termen “Kölsch” inom Europeiska unionen, som anger en öl som görs inom 50 kilometer från staden Köln.”

THE GATHERING är en ale bryggd som en lager eller en lager bryggd som en ale …dvs något av en hybrid där lagerns lätta och friska toner kombineras med mjuk och len ale upplevelse. En ljus öl, bryggd med endast kornmalt, jäst med en alejäst i 14grader, och humlad med columbus och tettnanger. Smaken är krispig, en uppfriskande beska som håller sig i bakgrunden och med en mjuk smak av malt.”

Gathering Of Kings om ölet;
”The Gathering” är ett önskan om att paketera det bästa i att musik och öl för människor tillsammans! Vi hade ett fantastiskt trevligt möte med ”The Crew Of Brew” på Heavy MetAle, för att bestämma vilken smakriktning vi skulle sträva efter, och slutresultatet är långt bättre än vi hade vågat hoppas på! Om nu Gathering Of Kings fick representera människor som älskar öl överlag, så kan man ju lätt tro att för många kockar riskerar att resultera i en diplomatisk kompromiss. Men istället så har Heavy MetAle lyckats med konststycket att boosta alla smaker till en harmonisk symfoni med bett och karaktär där humlen får tala utan att göra avkall på helheten. Vi tillsammans med bryggeriet är mycket nöjda med resultatet och planerar nu en öppen digital ölprovning tillsammans Heavy MetAle och med ett antal riktiga GOK-fans för att fira släppet, The Beer Gathering! Känn er välkomna att titta in, innan ni går ut!”

Fakta:
Namn: The Gathering
Artikelnummer: 36282
Volym: 330 ml
Alkoholhalt: 5,0 %
Leverantör: Heavy MetAle AB
Producent: Snörsjö hantverksbryggeri
Typ av öl: Kölschinspirerad. Blandning av ljus lager/ljus ale.
Pris: 22,90

Gathering Of Kings har släppt eget öl 1

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter