Ronnie James Dios självbiografi släpps på svenska i höst

I höst släpps den efterlängtade självbiografin Rainbow In The Dark: Historien om Ronnie James Dio. Carl Linnaeus, författare och musikjournalist, har översatt boken till svenska. Ljudboksversionen av biografin läses in av en av heavy metal-Sveriges mest omtyckta röster, Hammerfalls Joacim Cans.

Ronnie James Dio har hyllats som en av de bästa heavy metal-sångarna genom tiderna och har sålt platina med tre band. I september släpps hans länge efterlängtade självbiografi Rainbow In The Dark: Historien om Ronnie James Dio på Southside Stories.

Förhandsbokningarna är redan igång hos Ginza!

”För tolv år sedan pratade jag med Ronnie James Dio om tillkomsten av den här boken. Han berättade om hur skrivandet hade dragit upp gamla jobbiga minnen, men att det ändå skulle bli en upplyftande självbiografi. Vad ingen visste var att Ronnie skulle gå bort året därpå och att det skulle dröja till 2021 innan boken till slut såg dagens ljus. Att ha fått översätta sångarens nu aktuella memoarer har varit ett ärofyllt uppdrag och jag är imponerad av hans detaljerade minne, oavsett om det handlar om ungdomsåren eller om turerna i Elf, Rainbow, Black Sabbath och det band som bar hans efternamn. Ronnie hade inte bara en av rockvärldens största röster, han var otroligt jordnära, vilket gjorde honom extremt omtyckt av sina fans. Att läsa Rainbow in the dark: Historien om Ronnie James Dio känns som att umgås med en nära vän”, säger Carl Linnaeus, författare och musikjournalist, som översatt boken till svenska.

Ljudboksversionen av biografin läses in av en av heavy metal-Sveriges mest omtyckta röster, Hammerfalls Joacim Cans:
”Jag är stolt över att få ’sätta stäm-banden’ i detta ärofyllda uppdrag och denna efterlängtade biografi. Det är en ära att ge röst åt en av rockens absolut största och mest inflytelserika sångare.”

Ronnie James Dios självbiografi släpps på svenska i höst 1

“Dio med Rainbow, Sabbath och det egna bandet är en enorm del av soundtracket till mitt liv. För mig är och förblir han den mest fantastiska av alla sångare i min älskade hårdrock. När
ryktet om biografin kom ut i branschen på 00-talet lade jag omedelbart – osett – ett håll-käften-bud på rättigheterna i Sverige, och vann. Sedan gick det som det gick. Att nu – slutligen och äntligen – få ge ut ”Diografin” är så stort att mina ögon tåras. Att dessutom samarbeta med superproffsen Carl och Joacim i detta, är extremt kul”, säger Hans-Olov Öberg, förlagschef på Southside Stories.

Om boken: I Rainbow in the dark: Historien om Ronnie James Dio får vi följa heavy metal-ikonens väg till framgång, från den stund då han som sexåring insåg att han var en lovande trumpetare, till dagen då drömmen om att få headlina Madison Square Garden under eget namn gick i uppfyllelse. Däremellan får vi veta mer om tonåringen Ronnie Dios upptåg, karriären som stjärntrumpetare i skolans dansorkester, de första spelningarna, den första smaken av framgång, livet på turné, trashade hotellrum, och mycket mer.

Rainbow in the dark: Historien om Ronnie James Dio släpps den 16 september på Southside Stories. Förhandsbokningarna är redan igång hos Ginza!

Ronnie James Dios självbiografi släpps på svenska i höst 2

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER