Foto: t.v. Evelina Szczesik. t.h. Frankie Fouganthin, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Tegnell om moshpits: ”Man ska inte vara för nära varandra under en längre period, det gäller alla varianter av dans”

Restriktionerna har lättat. Men moshing är ännu inte lämpligt, sade statsepidemiologen Anders Tegnell under gårdagens presskonferens.

Restriktionerna har lättat. Men moshing är ännu inte lämpligt, sade statsepidemiologen Anders Tegnell under gårdagens presskonferens.

Kanske har vi börjat se ljuset i den mörka coronatunneln. Restriktioner har lättat, sommaren är här och evenemang kan i viss mån nu genomföras. Nu tillåter restriktionerna att upp till 100 personer får samlas för evenemang utomhus, utan sittplatser.

Äntligen är det okej att gå på mindre spelningar, så länge vi håller social distansering. Kanske kommer din lokala pub att arrangera spelningar på uteterrassen. Kanske går du i tankar om att starta en moshpit. Då ska du tänka om. Det är i dagsläget olämpligt, svarade Anders Tegnell, när han fick förfrågan angående moshpits från en reporter på Sveriges Radio P3.

– Man ska inte vara för nära varandra under längre perioder, med personer som man normalt inte umgås med. Det gäller alla varianter på dans, sade Anders Tegnell till reportern på Sveriges Radio P3 som frågade honom om när det är okej att starta en moshpit.

Se klippet från presskonferensen HÄR och hör när Tegnell får begreppet förklarat för sig.

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER