VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Tegnell om moshpits: ”Man ska inte vara för nära varandra under en längre period, det gäller alla varianter av dans”

Restriktionerna har lättat. Men moshing är ännu inte lämpligt, sade statsepidemiologen Anders Tegnell under gårdagens presskonferens.

Kanske har vi börjat se ljuset i den mörka coronatunneln. Restriktioner har lättat, sommaren är här och evenemang kan i viss mån nu genomföras. Nu tillåter restriktionerna att upp till 100 personer får samlas för evenemang utomhus, utan sittplatser.


Äntligen är det okej att gå på mindre spelningar, så länge vi håller social distansering. Kanske kommer din lokala pub att arrangera spelningar på uteterrassen. Kanske går du i tankar om att starta en moshpit. Då ska du tänka om. Det är i dagsläget olämpligt, svarade Anders Tegnell, när han fick förfrågan angående moshpits från en reporter på Sveriges Radio P3.

– Man ska inte vara för nära varandra under längre perioder, med personer som man normalt inte umgås med. Det gäller alla varianter på dans, sade Anders Tegnell till reportern på Sveriges Radio P3 som frågade honom om när det är okej att starta en moshpit.

Annons:

Se klippet från presskonferensen HÄR och hör när Tegnell får begreppet förklarat för sig.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT