VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
krönika rocknytt

KRÖNIKA: Har ditt bäst före-datum gått ut?

0 Shares

Nästan allt har numera ett, så kallat, bäst före-datum. Mjölk, ost, all möjlig teknik och kläderna du har på dig. Kanske inte att de blir farliga att bära men de blir omoderna och vem vill vara det?
För bra musik finns det dock inget sådant datum. Bra musik blir ännu bättre med åren och sedan blir den klassisk. Om detta skulle vi kunna skriva ytterligare krönikor och vem vet, en dag kanske jag gör det.

Dock finns det band som när det kommer själva liveframträdandet, på grund av ålder och/eller missbruk, som har blivit så dåligt så att det blir pinsamt. Band som, enligt Scott Ians “Sucklist” varit dåliga längre tid än de varit bra. Den listan kan göras lång.


Kiss bjuder fortfarande på en färgsprakande show men det är inte så värst mycket kvar av Paul Stanleys röst. Han låter mera som en hes och tondöv kråka än en sexgud.

Motörhead borde nog låtit Lemmy vila när han blev sjuk och stanna hemma istället för att vara en skugga av sitt forna jag. Innerst inne tror han led av att inte vara det svartskurna kraftpaket som han en gång var.

Att se, och höra Ozzy, har länge varit på egen risk då hans bäst föredatum gick ut redan 1987.

Jag tycker att Led Zeppelin gjorde helt rätt när John Bonham dog 1980 och lade ner verksamheten. Det hann aldrig bli dåligt även om framträdandet på Live Aid 1985 hade mycket i övrigt att önska så har det genom åren gjort några väldigt bra återföreningar.

Cirkusen kring AC/DC efter att Malcolm försvann in i sjukdom och sedan avled, är både ovärdig och sorglig. Som tur är så reste de sig på nio och levererade ett utmärkt album till slut.

Jag har ju varit med ett tag och sett många band när de stod på toppen och det är så jag vill minnas dem. Att man åldras och blir sjuk är livets gång. En del kan hantera det, andra inte. Då borde någon kliva in och sätta stopp. Visst, det låter hårt men varför hyllas alltid Dio, till exempel, jo, han gjorde aldrig ett dåligt framträdande.

Det finns ytterligare exempel på artister som fortfarande, vid passerad middagshöjd som gör bra spelningar och plattor men det finns fler som inte gör det. Där har bäst föredatumet sedan länge gått ut…

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter