VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Max Martin auktionerar ut unik gitarr till förmån för musikterapi

Producenten och låtskrivaren Max Martin, en av grundarna av Stiftelsen MusikBojen, auktionerar nu ut en av sina gitarrer, en av Zakk Wylde signerad ”Zakk Wylde Gibson Les Paul Custom” hos radiokanalen Rockklassiker till förmån för stiftelsens arbete med att skapa tillgång till musikterapi för svårt utsatta barn och ungdomar med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa.

Det är i samarbete med Bauer Media som radiokanalen Rockklassiker, under tre veckor, kommer att lyfta ämnet musikterapi och MusikBojens viktiga arbete. Det kommer att ske genom bland annat studiebesök, intervjuer och berättelser kring betydelsen av musikterapi. Under nästa vecka inleds även en auktion av Max Martins gitarr, där alla pengar oavkortat går till MusikBojen. Gitarren är en Zakk Wylde Gibson Les Paul Custom, signerad av den legendariske gitarristen Zakk Wylde, donerad av Max Martin. Auktionen kommer att ske på Tradera fram till den 14 maj.

Detta meddelar MusikBojen i ett pressmeddelande som inkom till Rocknytts redaktion. Pressmeddelandet fortsätter nedan.

Max Martin är tillsammans med bland andra Claire Rosvall (initiativtagare till Min Stora Dag) grundare av MusikBojen:

–    Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt. MusikBojens syfte är att skapa förutsättningar för att fler barn och ungdomar ska må bättre genom tillgång till musikterapi. Musikterapi skapar skillnad för dem som behöver det allra mest och visar igen på musikens betydelse, säger Max Martin, musikproducent, låtskrivare samt medgrundare till MusikBojen.

Fram till april 2021 har MusikBojen sedan starten (2017) varit med och behandlat fler än 550 barn och utfört 3500 terapisessioner.

–    Musikterapi kan öka livskvalitén hos barn och ungdomar som lider av fysiska, psykiska och sociala svårigheter. Vi är oerhört glada och tacksamma för det Bauer Media gör för MusikBojen, säger Claire Rosvall, initiativtagare och medgrundare till MusikBojen samt tidigare grundare av Min Stora Dag.

Musikterapi växer i Sverige

MusikBojen har verksamhet på bland annat Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala, Sachsska Barnsjukhuset, Barn- och ungdomspsykiatrin samt barnhabiliteringen i Norrtälje och delfinansierar musikterapi på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna och Huddinge. Sedan den 1:a september 2020 även på Universitetssjukhuset i Skåne.

Bland ambassadörer till stiftelsen finns: Seinabo Sey, Nikki Amini, Martin Stenmarck, Loa Falkman, Ann Sofie von Otter och Sthlm Sound Gospel Choir.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT