VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Mimikrys stora utmaning i hamn: 24 nya låtar under 2020 blir dubbelalbum i april

Osannolikt år resulterar i osannolika projekt – det har vi sett många bevis på under pandemi-året 2020. Trots att den svenska livemusiken mer eller mindre helt tystnat, råder full aktivitet i studios runt om i Sverige.

Mimikry kan ha dragit det till sin spets. “Idiotprojekt” eller uppdämd energi använd på bästa sätt – avgör själv!

För andra gången har Sveriges punkigaste rockare, Mimikry, gett sig i kast med att släppa en singel och en video i månaden. Ett liknande upplägg lekte bandet med redan 2017-2018. De tolv låtarna resulterade då i albumet “Grit”.


Den här gången har bandet tagit det ett steg längre och även gett ut varje låt på vinylsingel. Nu samlas alla 24 låtar + ett bonusspår på dubbel-CD/dubbel-LP:n “Splitter” som släpps 2 april.

Jonas “Heavy” Stentäpp berättar:

“2020 var ett galet år på så många vis. Mest galet var att vi fick ihop det här utan att knappt träffa varann under resans gång. Vi visste nog inte riktigt hur mycket jobb det skulle innebära, även om vi fattade att det var ett monsterprojekt vi gav oss in på.

Tolv singlar med video till varje, och dessutom vinylsingel till varje, vilket innebar en b-sida också. Det blev ju liksom 24 låtar och 12 videos.

I stort kändes det under kontroll ändå. Vi var tvungna att planera bra, men sen är det ju livet också, så ibland blev det ju sjukt stressigt. Men det gick fan i mål, och vi är sjukt stolta över att ha klarat det här. Och dessutom gjort det utan att göra avkall på låtarna.

Det känns skitroligt att äntligen få samla allt detta kreativa som pågått i över ett år på ett maffigt jäkla album. Nu har vi banne mig gjort nåt som ingen annan har gjort!”

Frustrationen över året som gått kan skönjas redan i låttitlarna: “Jag måste härifrån”, “Ni är så jävla dumma i huvet”, “Apornas planet (Covid-19)”, “Är det okej om jag går ut och mördar nån ikväll, snälla mamma?”. Den energisprutande duetten med Caroline af Ugglas, “Jag är en sån som förstör” är också en låt och video som sticker ut, liksom huvudspåret “Dom ljuger”.

Mimikry har 120.000 lyssnare per månad på Spotify. Totalt har Mimikry streamat över 20 miljoner på Spotify. Bandet har spelat tillsammans över 25 år och har publik i alla former och åldrar. De har besökt varenda hörn i landet och fansen älskar dem!

Mimikry består av:

Hjalle Östman – sång
Mia Mästerbo – bas & sång
Anders Brandström – gitarr & sång
Johan Åsberg – gitarr
Jonas “Heavy” Stentäpp – trummor

Om Splitter
All text och musik av Mimikry, förutom “Hålla din hand” som är skriven av Anders Bennysson (Doktor Kosmos)
Omslag / Illustration – Christian Wallin
Layout – ÖS Produktion
Producerad av Jonas “Heavy” Stentäpp och Jonas Kjellgren
Inspelad och mixad av Jonas Kjellgren i Blacklounge Studio
Utgiven av Krypton Records
Distribution av Sound Pollution Distribution

Mimikry på Spotify

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link