From The Sky Album 2021

From The Sky släpper självbetitlat debutalbum idag

Efter år av turnerande och skrivande av låtar till sitt rockband Bonafide ville Pontus Snibb sätta sig bakom trummorna igen. Och medan han var där, varför inte sjunga också. Läs om och lyssna på From The Sky's nya album här!

Efter ett gäng singlar under året så är det dags för en fullängdare för From The Sky!

Efter år av turnerande och skrivande av låtar till sitt rockband Bonafide ville Pontus Snibb sätta sig bakom trummorna igen. Och medan han var där, varför inte sjunga också.

Han frågade sina vänner Sampo Axelsson och Staffan Österlind som han spelat tillsammans med i tjugo år i deras “Tribute To Led Zeppelin”-band, om de kände för att bilda en trio á la 70-tals rock och något väldigt Zeppelinskt.

Svaret var nej … närå, det var faktiskt – Hell Yeah! Vi gör det!

De började skriva låtar tillsammans och klickade omedelbart både på det musikaliska planet, lekfullheten och glädjen att få skriva ihop.

Killarna frågade Lennart Östlund från Polar Studios om han ville spela in From The Sky i sin studio och svaret var, ja. Lennart har tidigare spelat in några av From The Sky’s stora influenser som bl a Rush, The Who och Led Zeppelin och därför kunde de inte tänka sig någon annan än Lennart bakom konsolen vid inspelningen.

Albumet spelades in live i studion under två kvällar. Det mixades och mastrades av Staffan Österlind men med Pontus Snibb och Sampo Axelssons känsliga öron som assistans.

”Det här är ett album som tar dig tillbaka till den tid då musikerna spelade tillsammans i studion och behöll den bästa ”tagningen” av många (tre i vårt fall …). Det här är ett sånt album som vi vill lyssna på även om det inte vore vi som hade gjort det.” – From The Sky

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER