VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Sylvain Sylvain är död – blev 69 år gammal

New York Dolls kanske aldrig var särskilt stora om man ser till antal sålda plattor när de var som mest aktuella på 1970-talet. Bandet bildades i New York 1971 och lade av första gången 1977, för att sedan existera mellan 2004 och 2011.

Samtliga originalmedlemmar var starka karaktärer och blev sedan kända under eget namn. Jerry Nolan, Arthur Kane, Johnny Thunders och inte minst, sångaren David Johansen är smått legendariska och betydande inom rockhistorien.

Sylvain Sylvain föddes som Sylvain Mizrahi i Kairo, Egypten av judiska föräldrar 1951. Hans föräldrar lämnade dock Egypten först för Frankrike och sedan till New York. De bosatte sig i Queens redan när Sylvain var liten. Sylvain gjorde några musikaliska försök innan han gick med i New York Dolls som kompgitarrist 1971 och det var han samt sångaren David Johansen som var sist på skutan innan bandet sa tack och hej bara sex år senare.

Efter att ha flyttat till Los Angeles var han delaktig i flera musikaliska projekt för att 2004 återigen vara medlem i “Dolls”. De gjorde tre plattor mellan 2004 och 2011, samtliga mycket bra.
2015 flyttade Sylvain till Nashville. 27 april 2019 meddelade han att han hade cancer. Den 13 januari 2021 förlorade Sylvain kampen mot cancern och rocken förlorade därmed en stark karaktär och personlighet.

New York Dolls har influerat så många band, inte bara musikmässigt utan hela paket med kläder, attityd och coolness, att det inte går att räkna upp här men utan dem inget Guns N’ Roses, Hanoi Rocks, Backyard Babies och nära tusen andra lärjungar.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER