VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
metallica-live

METALLICA klara för Roskildefestivalen – sitt första besök på 10 år

0 Shares

metallica-live
Giganterna avbryter inspelningen av sitt nya album för sitt första besök på Roskildefestivalen på 10 år.

Det fanns inte på kartan att Metallica – metal-kungarna över dem alla – skulle komma till Europa denna sommar. Men i elfte timmen har vi tillsammans med Roskildefestivalen lyckats få till en spelning på festivalen som senast besöktes av bandet för 10 år sedan. De bjöd då på en lektion i thrash metal som vi sent kommer glömma, och nu återvänder de alltså till Roskilde redan i år.


James, Lars, Kirk och Robert tar en paus från inspelningarna av sitt kommande album för att spela på Roskildefestivalen – deras enda europeiska konsert i sommar. Med sina muskulösa, aggressiva och melodiska thrash fullkomligt regerar de genren. Med en hel rad tunga hits har de nått den breda publikens hjärtan på ett sätt som ingen av deras riff-glada vapenbröder lyckats med.

Metallica spelade på Roskildefestivalen för första gången 1986, samma år som de släppte ”Master of Puppets”, som spelades in i Köpenhamn. Deras senaste album ”Death Magnetic” släpptes 2008 och var en återgång till deras sound från 80-talet. I år tar de alltså en paus från att spela in sitt 12:e album för att spela på Roskildefestivalen. Det är stort.

www.roskilde-festival.dk

Datum
29 juni – 7 juli, Roskilde, Danmark

Biljetter
Biljetter till Roskildefestivalen hittar du HÄR!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter