VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Kissin’ Dynamite skriver nytt skivkontrakt med Napalm Records

32 Shares

Napalm Records välkomnar arenarockarna Kissin’ Dynamite. Skivbolaget känner sig stolta över att nu ha det här tyska bandet i sin familj.

Gruppen bildades 2007, som ett skolband. Killarna skickade ut demos och redan samma år blev de signade av Capitol Records/EMI. Debutskivan kom året därpå, följt av festivalspelningar, bland annat på Bang Your Head. Hårdrocken de framför innehåller lite Heavy Metal och mycket Glam Metal. Lägg sedan till en stor dos åttiotals-stadionrockattityd i deras visuella stil, vilket får dig att dra på smilbanden. Fast de gör det bra och lite extra glädje behöver vi ju alla numera.


Enligt gitarristen Jim Müller är bandet döpt till en av AC/DC’s låtar med samma namn. När medlemmarna satt och diskuterade vad de skulle heta ringde det i trummisen Andi Schnitzer’s mobiltelefon. Hans ringsignal var just den här sången, vilket fick grabbarna att bestämma sig.

Inför tredje plattan bytte de skivbolag, till AFM Records. Deras sjätte och senaste album ”Ecstasy” (2018) är det material som de har haft störst framgångar med. Gruppen har delat scenen med till exempel Powerwolf, Steel Panther och U.D.O.

Med Napalm markerar nu Kissin’ Dynamite sitt nästa steg i karriären. De är överlyckliga över att ha tecknat ett skivkontrakt med det välkända, österrikiska företaget, samt Cobra Agency för deras bokningsärenden.

Napalm Records VD Thomas Caser: ”Vi är extremt motiverade och ser fram emot ett långsiktigt samarbete med det här begåvade bandet.” Han tycker att de är ett utav de mest energiska och lovande band som Tyskland har producerat sedan Scorpions.

I sommar är det tänkt att Kissin’ Dynamite ska spela på flera festivaler, däribland Wacken Open Air. Nedanför kan du uppleva deras positiva energi i en tidigare musikvideo, ”I’ve Got The Fire” (från ”Ecstacy”, 2018). Den får mig att tänka på både Guns N’Roses och Mötley Crüe.

Kissin’ Dynamite:
Hannes Braun – sång
Ande Braun – gitarr
Jim Müller – gitarr
Steffen Haile – bas
Andi Schnitzer – trummor

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter