VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
outshine-band-2013-fotofagerstedt

Rob Hakemo är ny basist i OUTSHINE

outshine-band-2013-fotofagerstedt
OUTSHINE är exalterade att kunna presentera sin nya basist: Rob Hakemo från b.l.a. M.A.N och Plantera.

Jimmy i Outshine: – “Efter vår senaste USA-turné i April 2013 så valde vi att gå skiljda vägar med vår basist Reine Svensson. Vi tänkte direkt på Rob som är en duktigt metal-basist i b.l.a. M.A.N (Massive Audio Nerve) och frågan ställdes om han kunde hjälpa till tillfälligt. Han ställde upp på ett antal gig i vår men efter att vi börjat lira och han kommit in i Outshine´s sound och stil så kändes det helt rätt att ställa frågan. Ska bli sjukt kul att tillsammans supporta den nya plattan “Prelude To Descent” som kommer ut 7 juni!”.


Rob Hakemo om att gå med i Outshine: –“Jag har varit bekant med Jimmy sedan ett flertal år tillbaka och alltid tyckt att han har varit en trevlig och skön snubbe, men jag visste inte så mycket om Outshine. När jag blev kontaktad för att hjälpa dom på ett gäng gig och började lyssna mer ingående och hörde likheter med bl a Type O Negative, Paradise Lost och Life Of Agony, fastnade jag direkt för deras sound. Så jag är mer än nöjd och exalterad att få bli Outshine’s nya basist, och jag tror att vi kommer att nå nya höjder med att jobba tillsammans.”

 
Rob Hakemo är en svensk metal-musiker/basist för Massive Audio Nerve (M.A.N) och Plantera (Pantera tribute band). Hakemo bildade också bandet Engel 2004 med gitarristen Niclas Engelin (In Flames, Gardenian).
 
På 90-talet var han aktiv i banden Ton Of Bricks samt Gooseflesh, och anslöt sig till Illwill (Andy La Rocque, Snowy Shaw och Sharlee ‘D Angelo, Yonas Af Dahlstrœm) som en co-kompositör (textförfattare) år 1994. År 2000 bildade han grindcore bandet Relevant Few som släppte 2 fullängdare och en split cd.
Hakemo har turnerat med band som Arch Enemy, Trivium, Fear Factory, Five Finger Death Punch, Threat Signal, Sybreed etc. Han hjälpte även Raunchy på deras Europaturné 2010.
 
Diskografi:
Ton Of Bricks – “Oppressor” 1997
Gooseflesh – “Welcome to Suffer Age” 1998
Illwill – “Evilution” 1998
Gooseflesh – “Chemical Garden” 1999
Relevant Few – “Who are those of leadership?” 2002
Relevant Few – “The Art of Today” 2003
Relevant Few/Afgrund – Spilt CD 2007
M.A.N – “Peacenemy” 2008
M.A.N – “Massive Audio Nerve” 2010
M.A.N – “Massive Audio Outtakes” 2011
Massive Audio Nerve (M.A.N) – “Cancer Vulgaris” 2013

Foto: Fotofagerstedt.com

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link