VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Kris Barras Band aviserar A Very Special Kris-Mas Stream

3 Shares

Det brittiska Kris Barras Band kommer att göra en speciell julshow, som går att se via en livestream, lördag 19 december kl.21:00 CET. Barras lirar först akustiskt en halvtimme, sedan blir det en spelning med hela bandet. Se trailern för “Kris-Mas Show” längre ner.  

Gruppens energigivande hårdrock innehåller whiskeystänkt blues och lutar åt amerikansk sydstatsrock. De har blivit en av de snabbast stigande akterna i Storbritannien och varenda konsert har varit slutsåld. Planet Rock Magazine om Kris Barras: “He is willing and able to step up to the big names of rock with a fighting spirit”. Debutskivan ”Lucky 13” kom ut 2016, men det var ”The Divine And Dirty” (2018) som fick upp ögon och öron på folk. Deras tredje och senaste album ”Light It Up” släpptes i september förra året. Längst ner kan du se en video av låten “Ignite” från just det materialet, som ett exempel på bandets musik.


Frontmannen började spela gitarr vid fem års ålder. Det var hans far som lärde honom och redan som nioåring genomförde Barras sin allra första spelning, tillsammans med sin pappas band. Vid sidan om musiken har Kris haft en professionell kampsportskarriär. Han tränade och tävlade i Las Vegas, Thailand och Singapore, men killen är numera pensionerad från det.

Kris har gästat Supersonic Blues Machine som sångare och gitarrist. Den gruppen har en all-star line-up, där vi bland annat finner Billy F. Gibbons (ZZ Top), Steve Lukather, Warren Haynes och Walter Trout. Från att ha spelat ZZ Top-låtar på en klubb, till att stå på scen och lira ihop med Gibbons var en dröm som blev sann. Barras har även gästat som presentatör på Planet Rock Radio, där Kris Barras Band hade fått pris som ”Best New Band”. Han kör numera sin egen radio-show på Feedback Radio.

Kris Barras Band aviserar A Very Special Kris-Mas Stream 1
Foto: Gianfilippe Masserano

 

Kris Barras Band kommer att ge sig ut på vägarna 2021, meddelar Mascot Label Group, som förband åt Thunder på Wembley Arena den 15 maj. Under september månad blir det turné tillsammans med Black Stone Cherry, som avslutas på the Royal Albert Hall.

Även om det inte på långa vägar är detsamma, så vill Kris Barras på lördag kväll ändå ge sina fans en upplevelse av att partaja loss tillsammans. Han säger: ”Produktionen är mycket större jämfört med vad vi brukar göra. Fler kameravinklar, ljudkvalitén är superb, ljus, rök, ja allt är bättre och mer avancerat. Det är ju trots allt vår Kris-Mas show! Vi börjar med ett akustiskt set på 30 minuter och fortsätter sedan elektriskt med hela bandet i ungefär 75 minuter…beroende på hur långa gitarrsolona blir! Vi är otroligt taggade och kommer göra vårt yttersta för att komma så nära ett riktigt gig det bara är möjligt.”

Streamingbiljetterna till “Kris-Mas Show” finns som tre olika valmöjligheter: kolla in giget, se giget och få det också som video + MP3, alltihop + ”meet & greet” med bandet.

Kris Barras Band är:
Kris Barras – sång & gitarr
Josiah J. Manning – keyboards & gitarr
Kelpie Mckenzie – bas
Billy Hammett – trummor

 

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter