VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Cirkus Prütz jobbar på nytt album

46 Shares

Precis som för alla andra band så har antalet spelningar varit minimalt för bluesrockbandet Cirkus Prütz under 2020. Skälet till detta är ingen högoddsare utan det är självklart den pågående pandemin som satt på för livegig även för Cirkus Prütz.

– Den senaste spelningen var den 29/2 i Torshälla tillsammans med Sky High som vi gjorde några gig ihop med tidigt i år. Det är verkligen alltid både en ära och ett nöje att lira med dem. Ett otroligt bra band och väldigt sköna snubbar att hänga med, berättar Jerry Prütz, basist i Cirkus Prütz. Han fortsätter:


– Efter det blev det totaldött, vart enda gig ställdes in eller flyttades fram. Vi hade fått till en väldigt bra sommar med en hel del förbandsgig och några riktigt bra festivaler. Vi skulle även ut i Europa och till, bland annat, Tyskland, Frankrike och eventuellt Italien. Men så blev det ju inte.

Deras senaste platta “White Jazz – Black Magic” kom 2019 och har hyllats av en enig publik och kritikerkår samt att självaste Joe Bonamassa har uppmärksammat den.

-Vi har precis stängt låtskrivarstugan och arrat låtarna lite löst. i har typ 15 låtar med oss in i studion där, precis som förra gången Martin Karlegård rattar spakarna och där bandets gitarrist Franco Santunione ska axla producentrollen. Han gjorde ju ett grymt bra jobb senast.

Plattans arbetsnamn är “Bluesrevolution”.

-Det är dags att stå för den man är och den musik man spelar. Vi vill sprida kärlek, förståelse och få folk att ha kul ihop. Det är ändå det viktigaste i livet.

När plattan släpps är oklart men man går in i studion precis efter nyår 2021. Se där, det var väl en riktigt glad nyhet så här i vintermörkret…

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter