Suicide Zero

Rock – och Metalscenen tolkar svenska poplåtar till förmån för Suicide Zero!

High 5ive Musik och medverkande artister som främst kommer från rock- och metalscenen, har valt att helt ideellt gå samman för att ge ut albumet ”Låtar för livet”, där kända svenska popartister tolkas. All vinst från streams, skivförsäljning och merchandise går oavkortat till Suicide Zero.

Många branscher står helt still under pandemin och musik- och eventbranschen är en av dem. High 5ive Musik och medverkande artister som främst kommer från rock- och metalscenen, har valt att helt ideellt gå samman för att ge ut albumet ”Låtar för livet”, där kända svenska popartister tolkas. All vinst från streams, skivförsäljning och merchandise går oavkortat till Suicide Zero.

– Vi vill vara delaktiga i kampen mot psykisk ohälsa och bidra till Suicide Zeros verksamhet. Det känns extra viktigt att slå samman med artisterna när musikbranschen står still, många runt omkring oss har det jobbigt och tampas med sitt välmående i den här pandemin, säger Stoffe Johansson, initiativtagare hos High 5ive Music.

Bland de låtar som tolkas på albumet hittar vi kända artister som Veronica Maggio, Molly Sandén, Danny Saucedo och Victor Leksell för att nämna några. Artisterna som tolkar popstjärnorna är dock inte lika välbekanta för det svenska folket.

– Vi tror att Sverige är redo för något nytt och att detta är ett bra sätt att visa upp det på. Musik är oerhört viktigt, något som läker och ett sätt för människor att föras samman. Det är något som vi vill uppnå med detta album och hoppas få anledning till att kunna fortsätta göra under många år framöver, fortsätter Stoffe Johansson.

Den 8 Januari nästa år släpps ”Låtar För Livet” ett album med 10 spår som ges ut till förmån för Suicide Zeros viktiga arbete med att radikalt minska självmorden i Sverige.

– High 5ive Musics engagemang har varit över all förväntan. Musiken är fantastisk och det är så fint att folk vill hjälpa varandra att bidra till en positiv förändring. Bara genom att streama en låt på Spotify så är du med och gör skillnad, det kostar ingenting, säger Rickard Bracken, generalsekreterare på Suicide Zero.

High 5ive Music en Stockholms baserad Management- och eventagentur med inriktning på framförallt rock och metal. Arrangerar regelbundet konserter inom grenen och driver även festivalen High 5ive Summerfest. Arbetar för en mer aktiv scen musik scen i Stockholm och Sverige.

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Varje år tar nära 1 600 människor sina liv. Det är fyra om dagen. I statistiken döljer sig föräldrar, syskon, barn, grannar, kollegor och vänner. Tiotusentals får varje år beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. Vi gör allt för att lyfta frågan, identifiera samhällsbrister och sprida kunskap.

Skivan går att förbeställa här: http://latarforlivet.se/

Suicide Zero
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER