VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
michael ammot arch enemy

Michael Amott får hederspris

Kommunstyrelsen i Halmstad beslutade på tisdagen den 24 november att gitarristen och låtskrivaren Michael Amott ska få kommunens hedersbevisning.

Halmstadbon Amott är grundare av bandet Arch Enemy, ett av Sveriges största metalband. Bandet turnerar över hela världen och har miljontals fans. Michael Amott, som är en erkänt skicklig gitarrist, är också medlem i Spiritual Beggars och har varit medlem i Carcass. Han har själv beskrivit Arch Enemys musik som extrem metal med mycket melodi.
Kommunens hedersbevisning delas ut till särskilt förtjänta halmstadbor eller grupper. Priset delas ut av kommunfullmäktige. Senast priset delades ut var 2018 då det gick till fotbollstränaren Janne Andersson.


– Halmstad har en så otrolig bredd av framgångsrika ambassadörer för vår stad och det är extra roligt att genom hedersbevisningen kunna visa på denna bredd och hylla en person som har världsrykte om sig som en mycket skicklig och uppskattad musiker, säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Annons:

– En positiv överraskning och en stor ära för en kille född på Halmstad BB. Tack, säger Michael Amott till Rocknytt i en kort kommentar.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT