hårdrock för fan
Foto: Heli Pitkänen.

Hårdrocksduo nominerad till priset för årets bästa kulturpodd

Podcasten Hårdrock - För Fan! har blivit nominerad till Guldpoddens pris för årets kulturpodd. Ni kan rösta framtill torsdagen den 26:e november klockan 23.59. Läs mer här!

Hårdrocksduon bakom podcasten Hårdrock – För Fan! har nominerats till Guldpoddens pris för “Årets kulturpodd”.

Guldpodden är priset där årets bästa podcasts i 12 kategorier utses av folket genom omröstning. Alla som tillhör den svenska podcastindustrin är godkända att nomineras, från hemmasnickrat till företagsproducerat. Över 8 000 nomineringar kom in tidigare under hösten och nu ska de mest nominerade poddarna kämpa om priset i de olika kategorierna. Sista dagen att rösta är den 26 november, vinnarna presenteras den 27 november. Teamet bakom Guldpodden är skaparna från Tack För Kaffet Podcast.

En kort presentation av podden och dess skapare följer nedan.

Hårdrock – FÖR FAN! är en så kallad “info-tainment”-podd som drivs av två nördar; vi pratar ganska mycket musik, lagom mycket skit – och ibland blir det kul!
Podden skapades mot slutet av förra året, i samband med att min podd-kollega Corey Duvette flyttade hit till Västerås. I varje avsnitt lyfter vi ett nytt tema/ämne som berör både de som lyssnar på musik och de som själva musicerar. När det är lämpligt och passar temat så bjuder vi in relevanta kulturprofiler. Magnus Betnér är nog det största namnet hittills som gästat vår podd.

Varje avsnitt inleds med att vi diskuterar aktuella nyheter inom nöjesbranschen i allmänhet, och musikindustrin i synnerhet; vilket fått väldigt stor genomslagskraft nu under rådande pandemi då många är intresserade av att veta hur det kulturella utbudet påverkas. Vår trailer hade premiär på Spotify och Acast den 12:e december 2019, sedan dess har vi släppt 49 fullängdsavsnitt (á 1h/vecka), och efter mindre än ett års poddande så har vi nu blivit nominerade till Guldpoddens pris för “Årets kulturpodd”. Vinnarna i Guldpoddens olika kategorier kommer att presenteras den 27:e november via Guldpodden.se., och det går att rösta fram t.o.m. torsdagen den 26:e november. Vi är den enda hårdrockspodden nominerad.

KORT OM OSS TVÅ SOM DRIVER PODDEN:
Joey Borderline, 27. Musikprofil som tidigare agerat roadie och merchandiseförsäljare åt turnérande band, DJ på rockklubbar, konsertarrangör under egen regi, musikrecensent och skribent åt Rocknytt, radiopratare på Bandit Rock, klädesdesigner åt TV4s vid Idols fredagsfinaler. Har intervjuat medlemmar från bl.a. Iron Maiden, Volbeat, Anthrax och Electric Boys.

Corey Duvette, 24. Musikprofil och kulturentreprenör som tidigare agerat konsertarrangör och suttit i styrelsen för Musikhuset Örnsköldsvik och Studiefrämjandet. Aktiv som soloartist och som medlem i metalbandet Veritas och trubadurgruppen Häng Med På Party. Har delat scen med band som The Poodles, H.e.a.t., Hardcore Superstar, Mustasch och Amaranthe. Studerar i dagsläget “Music Business Development” vid DMG Education. 

Röstningen stänger torsdag den 26:e november klockan 23.59 och vinnarna i kategorin kommer att presenteras dagen därpå.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER