VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
absorbingthepain-fredrik-westin

ABSORBING THE PAIN jobbar på nytt album – tar hjälp av Fredrik Westin

absorbingthepain-fredrik-westin
ABSORBING THE PAIN har fått mycket fin kritik för sina alster, men har dock inte varit ute på vägarna så mycket, helt enkelt beroende på att de har velat hitta sin egen identitet, ett eget uttryck och sound. Det har i sin tur inneburit mycket studiotid och nu har mörkret i musiken börjat förena sig med ljuset i tunneln.

Under senhösten 2013 kommer bandets fjärde skiva “Breed”. Vem eller hur skivan ska släppas är oklart, men en video ligger klar för första singelsläppet “Feed The Dead”


Gitarristen Peo Hedin meddelar;

“Den här plattan har ett helt annat djup än de föregående tre, lite mörkare och tyngre. Idéerna till plattan har funnits hela tiden men de har fått ta sin tid att mogna inom oss”

Vi vill uppnå en mer filmisk känsla med den här plattan, låtarna är inte stöpta i någon vanlig form utan förändras hela tiden enligt en helt egen typ av mall. Självklart kommer det sedvanliga ATP-groovet att infinna sig, skam vore det annars.

Allt har flutit bra, men vi kände att det saknas något, vi fick inte till texterna som vi ville Så vi kontaktade Fredrik Westin med förflutet i Ångebandet CORRODED som vi tycker är en grym gitarrist och textförfattare, Vi kände på oss att Fredrik skulle förstå vad vi sökte, han har det musikaliska inom sig.
Det har klickat perfekt och vi är grymt nöjda med vad han tillför”.

Fredrik Westin meddelar;

“Jag är otroligt stolt över att ha blivit tillfrågad att skriva en del av texterna till “Breed”. Absorbing The Pain är ett fantastiskt bra band som jag har följt på årbästalistorna i hårdrockstidningarna genom åren och jag tvekade inte en sekund att börja gräva djupt i mina mörkaste gömmor för att göra musiken rättvisa”.

Diskografi

2010 ”absorbingthepain”
2011 “Songs of hate with love”
2012 “H3ads up”

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link