VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
trooper-etikett

Uppdatering om IRON MAIDEN TROOPER ALE

trooper-etikett
På grund av den stora efterfrågan i världen, arbetar bryggeriet Robinson Brewery nu övertid för att producera öl till fans över hela världen men det är i skrivande stund osäkert när Iron Maidens öl “Trooper” kommer till Sverige.

 – Iron Maiden Trooper Ale kommer att lanseras även i Sverige. Etiketten är modifierad på grund av svensk alkohollagstiftning, och parallellt med lansering kommer originaletiketten prövas via Alkoholsortimentsnämnden. Iron Maiden och bryggeriet har jobbat hårt för att anpassa etiketten till svenska marknaden och vi inväntar nu besked om första leveransdatum. Vi är tacksamma om ni hjälper oss att dela denna information! säger Yvonne Wener hos leverantören Brands For Fans.


Systembolaget meddelar via sin Facebooksida;
Under helgen har det kommit in många frågor och kommentarer kring ölet Iron Maiden Trooper. Leverantören lämnade in en begäran om listning i beställningssortimentet tidigare i år som de sedan själva valde att dra tillbaka på grund av att etikettens utformning stred mot alkohollagen. Både vi och våra leverantörer är skyldiga att följa alkohollagen och praxis från Marknadsdomstolen gällande utformningen av etiketter. Etiketten är nu justerad och leverantören har lämnat in en andra begäran som nu är under behandling. Dialog pågår men eftersom inget beslut ännu är fattat vet varken vi eller vår leverantör när ölet kommer att lanseras hos oss. /Sara
 

Trooper är ett mörkt starköl av typen Ale som har tagits fram i samarbete med bandets sångare Bruce Dickinson.

Trooper skulle egentligen gå att beställa på Systembolaget från och med den 2 maj.

En flaska (500 ml) väntas kosta 27,90.


Trooper-Ale-may

 

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT