ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Prins Svart – Bomber Bar, Motala 2020-07-16

Kanske beror på ett otippat hög betyg på att jag saknat livegig så mycket eller för att jag varit i en tung Led Zeppelin-period nyligen. Det spelar egentligen ingen som helst roll för snart är Prins Svart kungar i kungadömet Rock n Roll.

De öppnar hårt och sedan ökar de. Det är vråltungt och hårdare än betong. Trummisen Sebastian Sippola är bara John Bonham återfödd med ett tungt driv och lyhört sväng. Just nu är han en av landets allra bästa skinnplågare. Bandets hemliga vapen är dock basisten Tomas Thorberg. Exakt och tajtare än ett par MacFreejeans från 1973, slår han an strängarna. Det svänger och frustar som ett gammalt diesellok från anno datzumal. Att han sedan körar som den värste Glenn Hughes under Deep Purples bästa år, gör ju inte saken sämre.
Chefen själv, gitarristen Henrik Bergqvist, som faktiskt tillbringat sina barndoms somrar strax utanför Motala, leder bandet med sitt smakfulla och säkra gitarrspel.

Live är bandet hårdare, mer avskalat och det finns inga krusiduller utan bara stenhårda riff och sedan Mats Levéns säkra sång. Han är inte ordinarie i laguppställningen men gör ett säkert och proffsigt jobb samt sjunger med tonsäker stämma.

21 augusti släpper Prins Svart sin tredje platta “Under jord”. Då jävlar.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER