ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: One Desire – Salamandra, Barcelona 2020-03-11

Det är inte ofta band drar igång innan utsatt tid men när One Desire skulle öppna för The Night Flight Orchestra i Barcelona så var det precis det som hände, eller så var informationen fel på hemsidan vilket kanske inte direkt skulle förvåna mig som delvis bor i Spanien. Men jag missade bara inledningen av det nya spåret Shadowman som ingen annan i lokalen hade hört heller förutom bandet. Onekligen så måste det kännas ganska surt när man ska ut på en promotionturné och skivbolaget inte släppt den nya skivan Midnight Empire och att då inleda med en låt som ingen har hört kan inte vara lätt. Gladare miner blir det när Apologize spelas och man undrar om One Desire vill säga något rent bildligt med den titeln. Skaran framför scen är ganska tunn den här kvällen och skräcken för Corona kan ha varit en anledning och den andra var nog speltiden som var när de flesta spanjorer äter middag. Whenever I’m Dreaming och klicken framför scen vaknar till och publiken kan texterna och sjunger med. Att spela förband med en högst begränsad speltid är tufft och att nå fram med nya låtar är direkt otacksamt vilket man nästan märker på bandet själva när man framför Down and Dirty.

Hur innerligt och vackert än André Linman än sjunger så är kanske en ballad som This is When Heartbreak Begins, inte den bästa medicinen under ett så pass kort set. Efter det så drar den nya singeln After You’re Gone som många uppenbarligen har både hört och sett på Youtube. Den låter riktigt bra och André och Jimmy Westerlund duellerar med sina gitarrer. Responsen lyfter bandet ett par snäpp och direkt efter så kör man Hurt från debutplattan. Tycker fortfarande att det är en nästan fånigt bra låt, som håller oerhört bra än. Riktigt kaxigt så avslutar man med stenhårda Buried Alive och har på dessa få låtar lyckats presentera den bredd som bandet besitter.

Självklart så är det oerhört svårt att bedöma ett så här kort gig så det får helt enkelt bli ett medelbetyg. Förhoppningsvis så blir det en headliner turné i höst berättade Jimmy Westerlund efter spelningen och det vore kul att få höra mer från Midnight Empire och hur det gör sig i symbios med det äldre materialet.

Betyg: 3/5

Setlist:
1. Shadowman
2. Apologize
3. Whenever I’m Dreaming
4. Down & Dirty
5. This is When Heartbreak Begins
6. After You’re Gone
7. Hurt
8. Buried Alive

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER