ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Entombed A.D. – Linköping, Palatset – 2020-03-07

Entombed är inte bara en institution inom svensk hårdrock de är även skapare av en helt egen genre – death n roll. I snart trettiotre år har de släppt plattor och spridit sin patenterade version av death metal och bandets sångare, järnkaminen LG Petrov har etablerat sig som dödsmetallens Ozzy Osbourne. En man i sina bästa år som trots texter om ond bråd död, satan och hans fallna änglar så sprider han en skön stämning och gott humör med sin varma utstrålning och avslappnade mellansnack.

Det är också kö till logen efter spelningen och alla vill ta en bild ihop med LG som självklart ställer upp och bjuder på kramar till den som vill ha.


Entombeds musik är grovt tillyxad, vill man ha finlir får man gå nån annanstans. Det här är musikalisk husmanskost och så nära ett hårdare Status Quo man kan komma. Musik som går rakt ner i fötterna utan att passera hjärnan och jag älskar varje sekund av deras drygt timmen långa spelning även om jag inte är helt inkörd på deras senare produktioner. De blandar och ger ur sin digra låtskatt och självklart spelar de sin version av Roky Ericksons monumentala “Night of the Vampire” som även denna kväll blir en höjdpunkt men även outrot från “Left hand path” är med sina orkestrala drag något att ta med sig hem och som kittlar dödsskönt i kistan efter blivit överkörd av Entombed A.D. ännu en gång. Det var säkert inte sista gången…

Betyg: 4/5

Annons:
Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT