ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Sparzanza – Kalmar Rock Invasion, Harrys 2019-10-18

Härligt att se så många rockälskande människor på ett och samma ställe, vilket i det här fallet var på Harrys och deras nya evenemang ”Kalmar Rock Invasion”. Suget efter rockmusik finns ändå häromkring. Det inte bara märktes under de tre uppträdandena, utan de jag pratade med sa: ”Det har varit efterlängtat.”

Sparzanza är ett av landets mest gedigna band, med över 20 år i branschen. De hade helt klart mest publik under rockpartyt i Kalmar. Nu fanns inga luckor bland åskådarna och det blev riktigt trångt framför scenen.
På tal om trångt måste också nämnas att med ett större scenspråk och scenvana blev det svårt för artisterna att leva ut ordentligt på den lilla ytan de hade att röra sig på. Fast det skapades ändå en härlig atmosfär, bland trevliga människor, som gav en nästan mysig känsla.


Bandet grundades av gitarristerna Calle och David Johannesson, samt trummisen Anders Åberg i Karlstad 1996. David lämnade bandet 2009, för att istället spela i Mustasch. Kanske då inte så konstigt att Sparzanza ibland jämförs med just nämnda band, då de också lirar högoktanig hårdrock. Däremot finner jag att den här gruppen vi fick se på scenen i Kalmar har en något mer finslipad finish i sina melodier.

De här Heavy Metal-rockarna gav oss en mycket bra konsert, som de flesta inte ville skulle ta slut. Redan mitt i showen började några att ropa ”En gång till!”, varpå sångaren lugnande och skrattande svarade ”Vi är inte klara än”.
Självklart bjöds vi på flest låtar från deras senaste album ”Announcing The End” (2017), men också ett flertal sånger ur ”Folie `a Cinq” (2011). Lägg därtill ett par nummer från ”Circle” (2014) och det blev en bra blandning i showen.
Vi fick höra explosiv metal med ett stort gitarrljud. Hårt och rättframt, men melodiskt. Åberg pumpade taktfast, härligt på bakom trummorna och Fredrik Weileby varvade normal sång med growling i en bra kombination. Sparzanza är coola och proffsiga, med en utmärkt låtkvalité.
I den fantastiska ”Whatever Come May Be” från senaste plattan hördes vilken kraft och pondus hans något raspiga röst har. Alla upplevdes taggade, både artister och publik. Fansen sträckte upp händerna i luften, klappade i takt och njöt.

29 Shares
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter