ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Carry The Torch – Kalmar Rock Invasion, Harrys 2019-10-18

För de som kom till evenemanget ”Kalmar Rock Invasion” på Harrys blev det en mycket bra kväll. Vi bjöds på hårdrock och metal från tre grupper, alla med olika sound.
Ett av banden och först ut var Carry The Torch.
Metal i hårdaste form utlovades och det fick vi. De öländska grabbarna hade energi och glädje. Musiken levererades med styrka, tyngd och Dennis Johanssons starka, growlande sång. Dennis behärskar till fullo sin röst och den här tekniken. Han hade inlevelse och dessutom bra kontakt med publiken.

Då de letar efter en basist fanns på scen ingen sådan, så just det instrumentet var förinspelat, vilket inte var något som störde kvällens framträdande. Deras show fungerade ändå, med de två skickliga gitarristerna Philip Nilsson och Victor Wahlstedt. Tillsammans med Björn Lindgrens precision på trummorna spred sig deras musik genom kroppen på oss alla i lokalen. Från den lilla scenen gavs fullt ös av rå musik, men med sammanhängande melodier på ett välarbetat och genomtänkt vis. Man skulle kunna säga testosteron med finess.


Leenden spred sig bland åskådarna och det headbangades för fullt, även på scenen, där bland andra den coola gitarristen Victor slängde med sin långa lugg.
Trots ett ganska trångt utrymme på scenen gjorde gruppen ett bra jobb och det jublades i den lilla konsertlokalen.
”Det går inte att stå stilla, jag lovar”, sa Johansson när han presenterade deras mest spelade låt ”A New Hell”. Sångaren hade rätt, folket hoppade jämfota och även jag själv drogs med i den trevliga, kamratliga stämningen.
Låtskrivaren och gitarristen Philip framförde ett kort, men härligt solo. Dennis fyllde sedan på med sin kraftfulla röst och alla var nu ordentligt varma.
Titelspåret från nya albumet ”Obsession” blev ett välkommet extranummer.

Lindgren på trummor berättade för mig efteråt att något soundcheck hade de inte fått, vilket gjorde mig ännu mer imponerad av det här bandet. De klev upp, körde sitt gig och visade var skåpet ska stå.
Håll utkik efter de här killarna. Enligt vad jag tror har Carry The Torch kommit för att stanna. Undertecknad skulle inte bli förvånad om bandet dök upp på mycket större scener i framtiden.

409 Shares
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter