ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: U.D.O. – Sabaton Open Air 2019-08-16

Jag såg bandet “Dirkschneider” på S.O.A för ett par år sedan. Det var då riktigt kul att äntligen få höra dem framföra alla de gamla klassiska Accept-låtarna. Denna fredag i Falun, så var det dags för U.D.O att äntra scenen och jag måste säga att mina förväntningar var nästan ännu större den här gången, nu när jag visste att denna lilla “stora” man fortfarande kunde leverera på högsta nivå, även efter att han har passerat 65års-strecket och som han levererade!

Tycker det är aningen förvånade att man kan ha någon röst kvar alls, efter så många år av utmaningar för sina stämband. Nu är Udo ingen “hoppjerka” utan gör allt med still och grace. Dessutom omges han i stort sett av ett “30-40år yngre band”, så de får stå för energin och just energin var det definitivt inget fel på under denna spelning. Gitarristerna Bill Hudson och Andrej Smirnoff var verkligen på hugget och levererade det ena sköna gitarrsolot efter det andra.

Låtvalen kan man faktiskt inte klaga på. Visst har jag ett gäng favoritlåtar, som bandet aldrig eller ytterst sällan spelar live, men så är det ju i stort sett med alla band. Det knepiga var väl att jag under denna kväll faktiskt fastnade extra mycket för U.D.O´s ballader. På skiva är de absolut inte dåliga, men de lyfter inte som de faktiskt gjorde under detta liveframträdande. Scenshowen var visuellt vacker, i sin relativa enkelhet och jag blir inte förvånad om den tyska “taggtrådsätaren” fortsätter uppträda live i minst 5 år till.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER