ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Candlemass – Sabaton Open Air 2019-08-17

När Leif Edling var sjukskriven vid Candlemass förra besök till Sabaton Open Air, så måste jag tillstå att jag blev väldigt besviken. Nu blev den spelningen riktig grym ändå, men Mr Doom i egen hög person måste man ju bara få se minst en gång, innan man förlorar hörseln eller dör (vilket som nu kommer först).

2019 blev alltså året när min drömmar äntligen gick i uppfyllelse. Då inte bara Leif var närvarande, utan även Candlemass originalsångare Johan Längquist var på plats på scenen. Bandet valde smakfullt just att spela en massa gamla godingar, då jag tycker de fyra första plattorna, tillsammans med den nya är de bästa som bandet har gjort i karriären. Det enda jag skulle kunna ha vissa invändningar emot är att man spelade “Astorolos – The Great Octopus”, då jag tycker den är ett av de svagare spåren på nya plattan. Låten är inte alls dålig, men jag hade till exempel hellre hört “Death´s Wheel” eller “Black Trinity” istället. Johans röst har med åren förändrats, vilket redan hördes på nya plattan “The Door To Doom”, men det blev ännu tydligare live. Han sjunger bra mycket elakare och mindre opera-likt än han gjorde förr. Det fungerar utmärkt, även på de låtar som Messiah Marcolin sjöng in på platta.


Det enda som jag saknar är minst 15 minuters speltid till, så man kunde ha dammat av ytterligare 2-3st fler klassiker. Men det som vi ändå fick höra och se, var till full belåtenhet. Candlemass gjorde verkligen min helg i Falun i år.

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter