ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Brothers Of Metal – Sabaton Open Air 2019-08-16

Åttamannabandet visade redan från första tonen vart skåpet ska stå. Detta trots att man fick utstå mer strul än vad ett vanligt band får uppleva på en hel festivalsäsong. En trumpedal gick sönder redan efter några låtar och “yxsvingaren” Mats Nilson, fick jobba hårt för att hålla igång publiken under det 6 minuter långa avbrottet. Fast med humorns hjälp, så gick de där “tysta” minuterna relativt snabbt och konserten var snart igång igen. Nu kanske man kan tycka att ett sådant här avbrott skulle sänka helhetsintrycket på denna spelning, men jag tycker faktiskt inte att det gjorde det. Eftersom “Brothers of Metal” hittills bara har släppt ett album, så var det ju logiskt att de flesta låtarna var hämtade därifrån.

Men vi fick i alla fall ett smakprov från den kommande plattan “Emblas Saga”. Låten hette “Njord” och lovade riktigt gott inför framtiden. På grund av strulet utgick tyvärr låten “Sleipnir”, vilket var lite synd, men det är smällar man får ta.


Ibland är mer, just mer och det stämmer bra in på detta band. Tre vokalister ger extra kött på benen när de uppträder live och deras låtar är som klippa och skurna för liveformatet. Nu hoppas jag att få se dem snart igen och då utan strul och med fler nya låtar i setlistan!

3.15K Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter