ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Alestorm – Sabaton Open Air 2019-08-16

Alestorm. Vad mer finns att säga om kapten Christopher Bowes och hans besättning som inte redan är sagt? De är ett band som verkligen bjuder på sig själva men som balanserar på en tunn knivsegg till att ramla över kanten och ner till när det blir FÖR fånigt. Det hände ett par gånger igår men det får man räkna med när man ser detta band. De har dock alldeles för bra låtar för att endast kunna avfärdas som ett rent spexband. Av bandets pirattema syns inte mycket längre utan en stor uppblåsbar gul gummianka är den centrala punkten på scenen och det mesta av mellansnacket handlar om att festa och bli full. Det sistnämnda var väl i och för sig pirater rätt bra på…

Inledningen av konserten vill inte riktigt lyfta trots att låtar som Alestorm och The Sunk’n Norwegian spelas. Det är absolut inte dåligt men det känns som att det skulle kunna bli bättre. Och bättre blev det strax. När introt till 1741 (The Battle of Cartagena) börjar blippa ut ur högtalarna kan jag inte göra annat än brista ut i ett stort leende för den som en gång har hört den låten vet att den är mer eller mindre omöjlig att få ut ur huvudet sedan. Låtar som Drink, Taio Cruzcovern Hangover och Mexico bjuder som väntat på rejäl allsång från publiken och nu har det tagit ordentlig fart både på publik och band. Högst allsång får dock, även det precis som väntat, den avslutande Fucked with an Anchor.


Kort sagt är det än totalt sett bra konsert men den lyfter aldrig till de högsta höjderna. Enbart det faktum att de spelade 1741 gör att det automatiskt blir godkänt. JAg ser nu fram mot att idag dag se Alestorms systerband Gloryhammer jaga bort alla enhörningar från Falun.

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link