ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: War Of Thrones – Sabaton Open Air 2019-08-15

Floridabandet War Of Thrones har existerat sedan 2011 men har på dessa åtta år endast släppt en enda skiva så de är verkligen inte ett band som den stora massan har koll på. Detta märktes verkligen under kvällen spelning då det endast var de närmast sörjande som närvarade framför scenen.

Bandet är mest känt för att ha den före detta Crimson Glory och Seven Witchessångaren Wade Black bakom sångmicken. Tidigare huserade även den hyfsat kände gitarristen Rick Renstrom i bandet men han är ersatt av en herre vid namn Matt Roberts. Matt ska ha ett stort plus för att han är ruskigt duktig på att se väldigt uttråkad ut samtidigt som han verkligen inte är det utan har bra scennärvaro. Wade är en helt ok sångare i kategorin gaphalsar som ändå låter bra och övriga tre medlemmar är riktigt duktiga musiker. Det märker man direkt när de inleder konserten med ett gitarr och bassolo vilket inte är det bästa att göra kan jag tycka.


Hur lät det då? Tjaaa…de är ju duktiga musiker men bra låtar har de tyvärr inte. Det var bara en grå massa där inte en enda låt stack ut från den andra. Wade kämpade tappert med den lilla publik han hade men det lyfte aldrig utan den från början lilla publikskaran minska mest hela tiden.

Annons:

Jag ville bara skriva ett Nej! som recension men lite mer känns det som att man måste skriva ihop i alla fall. Att betyget inte blir en etta beror på att de är ju trots allt duktiga musiker och det lät inte illa. Med bättre låtar skulle de kunna lyfta rejält.

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT