ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Backyard Babies – Skogsröjet 2019-08-03

När The Darkness för andra gången på två år vält Rockklassiker-scenen så får Backyard Babies den något otacksamma uppgiften att gå på precis efteråt. Bandet som just nu är ute på turné lika mycket för att sprida ordet om nya skivan ”Sliver and Gold” som för att fira hela 30 år som band är dock väl emotsedda av festivalpubliken, som trängs i en beundransvärt stor skara framför den mindre scenen i väntan på grabbarna från Nässjö.

Att Backyard Babies har hållit på i 30 år är något som verkligen märks. Trots den något svajiga inledningen med ”Goodmorning Midnight” och ”Look At You” så är tredje låten ”Dysfunctional Professional” ett ypperligt bevis på den kolossala rutin bandet besitter, där alla riff, solon och trumfill sitter där de ska. Gitarristen och bandets egentliga frontman Dregen står som vanligt för bandets hela coolhet och är på spelmässigt topphumör, medans Nicke Borg nästan försöker lite för mycket hela tiden, både i sina poser och med att få igång publiken. Av de nya låtarna från ”Sliver and Gold” står sig ”44 undead” och ”Shovin Rocks” klart bäst mot klassiska livestaplar som ”Nomadic”. ”Thirteen or Nothing” däremot haltar betydligt och hotar att dra ner tempot på hela konserten, om inte bandet med tidigare nämnda rutin säkert styr skutan upp igen med för kvällen grymma ”The Clash”.


Kanske är det min egen trötthet som spelar in, men det känns lite som att all rutin som Backyard Babies besitter ligger dem lite i fatet. Trots att alla låtar framförs med precision och att både Dregen och Nicke Borg har nog med energi för ett fotbollslag så känns det lite som att bandet går på sparlåga. Kanske är det alla de gånger bandet medverkat i Sommarkrysset, eller att de varit ute på en lång turné, men denna kalla augustikväll på Skogsröjet känns inte Backyard Babies så farliga längre. Även om avslutande ”Brand New Hate” och ”People Like Us” borde kittla upp partystämningen i brygga så kan jag tycka att det är synd att bandet kör med så säkra och beprövade kort. Jag hoppas att de kan hitta tillbaka till de lite mer oförutsägbara och farliga som de en gång gjorde så bra, för då är de svårslagna i svenska livesammanhang.

Betyg:


Bäst: ”Brand New Hate” och Dregens nya svincoola gitarr

234 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter