INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
Foto: Effie Trikili

Liverecension: Saxon – Sweden Rock Festival 2019-06-08

335 Shares

”Wheels Of Steel”, ”747 (Strangers In The Night)” och ”And The Bands Played On” – för att bara nämna några! Klassiker efter klassiker framförs alltså när Saxon äntrar scenen och de har absolut ingen avsaknad av bra låtmaterial.

Tidigt in på spelningen påpekar Biff Byford att det är 40 år sedan de släppte debutalbumet – imponerande att de fortfarande håller måttet efter alla dessa år och att det fortfarande är så pass vitalt som det är. Biffs stämband är dessutom ännu intakt.


Helheten på spelningen var riktigt tajt och bandet ångade på som ett väloljat maskineri. Dessutom var nostalgifaktorn under kvällen väldigt hög och det bjöds på en rejäl fanservice då de avlöste klassikerna efter varandra. Även om de också framförde material från senaste plattan ”Thunderbolt” så förstod de såklart att publiken var där för att höra alla de gamla hitlåtarna.

Biff Byford är en riktigt bra och karismatisk entertainer. Men tyvärr förlorar spelningen lite av tempot när han börjar med det en aningen längre mellansnacket. Som att till exempel mitt i spelningen ta ett foto till Facebook – sådant kan hellre vänta till slutet av konserten, tycker jag.

Som avslut vill jag nämna att det var kul att spelningen ägde rum på Festival Stage. En scen de absolut förtjänar att spela på.

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter