INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER

Liverecension: UFO – Sweden Rock Festival – 2019-06-08

44 Shares

Brittiska rymdrockarna UFO’s karriär är lång och brokig med både toppar, dalar och uppehåll. 2019 är bandet emellertid still going strong och firar smått osannolika femtio år! Skandalomsusade, till lika legendariska, medlemmar som basisten Pete Way och gitarristen Michael Schenker är dock sedan länge historia. Paradoxalt nog spelar ”The Pete Way band” strax innan UFO på Rockklassiker stage!Originalmedlemmarna Phil Mogg (sång) och Andy Parker (trummor) tillsammans med Vinnie Moore (gitarr) och Rob De Luca (bas) utgör 2019 års lineup. Keyboardisten Paul Raymond, som spelat i UFO till och från sedan 1976, skulle också medverkat men gick sorgligt nog bort i april.

UFO ger inledningsvis tyvärr ett rätt stelt och gubbigt intryck. Låt gå för att de är till åren komna, men det finns en hel del andra gamla farbröder i årets startfält med betydligt högre energi än såhär. Varken ”We belong to the night”, ”Venus” eller ”Lights out” framförs i några minnesvärda versioner.


Under ”Only you can rock me” vaknar dock både den loja publiken och bandet till liv en aning. Det är bara tillfälligt ska det visa sig för redan under kraftlösa ”Love to love” är det dags att somna om igen.

Det är först när superklassiker som ”To hot to handle” och ”Rock Bottom” luftas som energi och spelglädje känns ordentligt. Innan bandets set är till ända får vi naturligtvis eviga örhänget ”Doctor, doctor” och deras i mitt tycke bästa låt ”Shoot, shoot” i pigga och allsångsystra versioner.

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter