Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
LIVERECENSIONER SRF
POPULÄRA LIVERECENSIONER SRF
INTERVJUER SRF
ALLA NYHETER

Liverecension: Scarlet – Sweden Rock Festival 2019-06-06

Det är svårt att slå igenom i musikbranschen – det kan nog varenda kotte skriva under på. Vad som brukar skilja agnarna från vetet är inte bara den kreativa verkshöjden som artistens material bör ha, utan även att artisten i fråga verkligen kan förmedla en känsla till publiken och verkligen mena det man sjunger på scenen. Scarlet kan absolut bocka av båda nämnda kriterier från gårdagens uppträdande på Rockklassiker Stage.

Jag tycker om att leta efter ny musik – ibland kan jag sitta i timmar och klicka mig igenom Spotify eller Youtube på jakt efter något nytt att grotta ner mig i. Men det är sällan som jag lyckas hitta något spännande i dagens mediebrus. Men ibland smäller det till och med sin egenartade stil lyckades Scarlet fånga min uppmärksamhet.


Uppbackad av sitt band stryker Scarlet omkring på scenen som ett väsen och både vrålar samt rappar sig igenom tunga riffbaserade låtar. På scenen utspelar sig en blandning av dans och teater som innefattar blod och eld. Häftigt!
Jag vill inte beröva de andra medlemmarna på deras prestationer, men med sin karisma får Scarlet sina kollegor att framstå som statister i sammanhanget.

Med sin egenartade stil kan jag inte alls komma på vilket band Scarlet påminner om. Hon (för visst är detta ett soloprojekt?) kör sitt eget race och skapar precis vad hon vill utan att följa några som helst konventioner.
Just därför har Scarlet lyckats fånga min uppmärksamhet.

Vilka: Scarlet
Var: Rockklassiker Stage
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter