Glöm inte att rösta på Rocknytt Topp 20 - Avslutas Lördagen den 24/4 kl 18.00
Rösta på Rocknytt Topp 20 här »
ALLA NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Liverecension: Slayer – Sweden Rock Festival 2019-06-06

196 Shares

En era går i graven. Efter närmare 40 år i thrashmetalens tjänst är det dags för pionjärerna Slayer att ta avsked. Något de (bokstavligen) gjorde med extra mycket glöd när de för sista (?) gången beträdde Sveriges breddgrader.

På Rock Stage utspelade sig ett häftigt och uppbrusande inferno av eld och uppochnedvända kors (i form av sprutande av eldsflammor) tillsammans med Kerry Kings bitande riff och Tom Arayas rytande stämma. Ordningen var dessutom återställd då Gary Holt denna gång kunde närvara på Sverigespelningen. Vilket han inte kunde göra ifjol på grund av personliga skäl.

Setlistan då? Med sin mer eller mindre empiriskt testade studie i thrash metal förstår Slayer att för bästa möjliga avkastning ska de under avskedsturnén satsa stenhårt på de säkra korten. Som vanligt avhandlar de ”Raining Blood”, ”South Of Heaven” och inte minst ”Angel Of Death” för att bara nämna några från gårdagens hitkavalkad – och allsången tillsammans med ett kollektivt headbangande var ett faktum.Konserten glider förbi alldeles för snabbt och det är svårt att inte känna ett vemod när de kliver av scenen. Ni kommer att vara saknade, Slayer.

196 Shares

Relaterade artiklar

Inga inlägg hittades.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter