INTERVJUER 2024
LIVERECENSIONER 2023
Slayer Sweden Rock Festival
Foto: Evelina Szczesik
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Slayer – Sweden Rock Festival 2019-06-06

En era går i graven. Efter närmare 40 år i thrashmetalens tjänst är det dags för pionjärerna Slayer att ta avsked. Något de (bokstavligen) gjorde med extra mycket glöd när de för sista (?) gången beträdde Sveriges breddgrader.

På Rock Stage utspelade sig ett häftigt och uppbrusande inferno av eld och uppochnedvända kors (i form av sprutande av eldsflammor) tillsammans med Kerry Kings bitande riff och Tom Arayas rytande stämma. Ordningen var dessutom återställd då Gary Holt denna gång kunde närvara på Sverigespelningen. Vilket han inte kunde göra ifjol på grund av personliga skäl.

Setlistan då? Med sin mer eller mindre empiriskt testade studie i thrash metal förstår Slayer att för bästa möjliga avkastning ska de under avskedsturnén satsa stenhårt på de säkra korten. Som vanligt avhandlar de ”Raining Blood”, ”South Of Heaven” och inte minst ”Angel Of Death” för att bara nämna några från gårdagens hitkavalkad – och allsången tillsammans med ett kollektivt headbangande var ett faktum.

Konserten glider förbi alldeles för snabbt och det är svårt att inte känna ett vemod när de kliver av scenen. Ni kommer att vara saknade, Slayer.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER