LIVERECENSIONER SRF
Inga inlägg hittades.
INTERVJUER SRF
POPULÄRA LIVERECENSIONER SRF
Inga inlägg hittades.
FESTIVALNYHETER
Powerwolf Sweden Rock Festival
Foto: Evelina Szczesik
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Powerwolf – Sweden Rock Festival 2019-06-06

Klockan 14.15 på torsdagen var det så dags för världens enda “The holy metal mass” på Sweden Rock då tyska power metalgiganterna Powerwolf äntrade scenen. Power metal med varulvstema i många av texterna går hem hos mig och många andra då den stora publiken sjöng med i mer eller mindre samtliga låtar. Publikmängden blev faktiskt större och större under konserten så de fick nog många nya fans bland de som inte visste vilka Powerwolf är vilket de är väl värda. Att bandet faktiskt inte har någon basist med sig på scenen är inget man tänker på under konserten utan det funkar riktigt bra som det är. Sångaren Attila Dorn är en publikdomptör av rang och med jämna mellanrum lämnar keyboardisten Falk Maria Schlegel platsen bakom sina instrument och står längst fram på scenen och hetsar publiken. Han är som bandet själva uttrycker det världens enda lead keybordplayer.

Hur lät det då och vad spelade de för låtar? Framförande var som väntat i toppklass både vad gäller instrument och sång. Attila har en fantastik röst som mer eller mindre saknar den vanliga tyska brytningen som tyska sångare oftast har. Låtar som Blessed & Possessed, Killers with the Cross och Armata Strigoi för att nämna några visar vilken låtskatt bandet sitter inne på. Att hela publiken glatt står och sjunger Resurrection By Erection är naturligtvis fånigt men ack så roligt. Störst allsång var det som vanligt under Sanctified with Dynamite där precis alla står och vrålar Die-Die-Dynamite! Min favorit Werewolves of Armenia dök upp som näst sista sång innan det hela avslutades med We Drink Your Blood.


Nu låter det på mig som att det här var tidernas bästa konsert. Så var naturligtvis inte fallet utan det finns saker att anmärka på. Tidpunkten, mitt på dagen i strålande solsken, är naturligtvis inte optimalt för Powerwolf. Deras show ska upplevas i mörker för att full effekt ska uppnås. Har man dessutom sett dem förut så vet man vilka olika lekar de kommer att köra med publiken då de är samma som de alltid gör. Nu är detta småsaker i sammanhanget så betyget blir högt.

Annons:
RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT