Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
LIVERECENSIONER SRF
POPULÄRA LIVERECENSIONER SRF
INTERVJUER SRF
ALLA NYHETER
Demon Sweden Rock Festival
Foto: Effie Triklil

Liverecension: Demon Sweden Rock Festival 2019-06-05

För ca: 15 år sen så skulle Demon lägga av och skulle runda av SRF med en spelning och all möjlig rekvisita släpades fram. Då var det riktigt det riktigt kult att se bandet men idag så har Demon istället en självklar plats på scenen. Publiken kan låtarna (vilket kanske inte är så konstigt då låttitlarna upprepas ett dussintal gånger i varje låt), och det sjungs med i hela backen upp.

Don’t break the Circle var på åttiotalet fylld med mystik och idag känns det mer som ett udda inslag i Demons trallvänliga hårdrock. Sångaren Dave Hill kommer ut vitsminkad med en udda mask och inleder lite svajigt men utan att det stör nämnvärt. Bandet är uppfriskat och består av en bra blandning av både nytt och gammalt.


Jag gillar verkligen ljussättningen här som hamnar i perfekt symbios med framträdandet. Det kanske känns än aningen fånigt att fundera över nåt så marginellt men när solen lyser som bäst så är det inte alltid lät att hitta hem. Demons musik är i ärlighetens namn inte speciellt demonisk så att hitta hem med både ljus och ljud imponerar.

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter