ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Bon Jovi – Tele 2 Arena 2019-06-05

Bon Jovi försöker att hålla fanan högt – men får kämpa i motvind. Ljudet var inte helt perfekt. Men sämst under kvällen var nog ändå Jon Bon Jovis stämband, tycker undertecknad skribent.

Bortser man från ovanstående dilemman så var det trots allt en habil konsert av bandet på Tele 2 Arena under gårdagen. Om inte annat är det lite av en raritet att över huvud taget få se det New Jersey-baserade bandet på våra breddgrader – och bara det smäller tillräckligt högt!


Setlistan från gårdagen var finfin där många klassiker framfördes. Något Bon Jovi förstått att publiken var där för att höra – även om det rörde sig om en albumturné för senaste plattan ”This House Is Not For Sale”. Redan tidigt i setet framförde de ”You Give Love A Bad Name” och ”Runaway”. Dilemmat var bara att Jon Bon Jovi inte klarade av att ta de högre tonerna. Falsettsången i ”Runaway” uteblev och cigarettändarballaden (mobillampaballaden?) ”Always” uteblev helt. Kanske klarar han inte av att framföra låten och valde att skippa den helt och hållet i stället för att slakta den?

Bäst under kvällen? ”Blood On Blood” och ”In These Arms”. Två av undertecknad skribents favoritlåtar med bandet som dök upp som positiva överraskningar i låtlistan. Och så klart ska vi heller inte glömma kvällens stora Instagramtidpunkt – extranumret ”Livin On A Prayer”.

Annons:

Betyget är svajigt. Lite mer äldre låtar och färre nya hade önskats hos låtmaterialet. Jon Bon Jovi kommer inte överens med sina stämband. Trots det är han ändå en bra underhållare och frontman. Sammanfattningsvis blir helheten en svag trea.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT