INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER

Liverecension: Blackberry Smoke – Sweden Rock Festival 2019-06-06

24 Shares

Det går egentligen inte att be om en bättre inramning på festivalen än den som råder tidigt på torsdagen. Gassande sol med en svag vind som gör att det är ett alldeles perfekt festivalväder. Ett perfekt väder för den välpolerade sydstatsrock som Georgia-baserade Blackberry Smoke bjuder på.

För välpolerat är verkligen ordet som bäst beskriver bandets musik. Charlie Starr levererar med sitt manskap en sydstatsrock som är en närmast perfekt blandning av nostalgi och modern country-rock som likväl skulle kunna spelas på popradio som på hårdrocksfestival. Att den är så lätt-tillgänglig gör också att det är så lätt att tycka om den, och publiken verkar hålla med mig i den analysen då det under konserterns gång fylls på rejält med folk framför Festival Stage.


En nackdel med att låtarna är så lätt-tillgängliga och välpolerade är att de tyvärr blir ganska anonyma, och det är svårt för ett otränad Blackberry Smoke-möra att höra nån större skillnad på låtarna desto längre konserten fortgår. Musikaliskt är det oklanderligt men jag skulle velat haft lite mer variation för att konserten ska bli så bra som den hade potential att bli. Den variation som finns, framförallt i form av balladen ”One Horse Town” är dock ljuvlig och avslutningen med en Zeppelin-cover i ”When The Levy Breaks” är i en rock n roll klass för sig.

Blackberry Smoke når kanske inte de höjder som de kan nå idag, men som musikunderhållning i gräset på Sweden Rock så är de svårslagna.

Vilka: Blackberry Smoke
Var: Festival Stage
Betyg: 3/5
Bäst: ”One Horse Town”, och gitarrerna!

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter