ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Bullet – Södra Teatern/Kägelbanan 2019-05-03

Småländska hjältarna Bullet behöver för den inbitne hårdrockaren ingen speciell introduktion. Bandet, som debuterade 2006 med ”Heading for the Top” är just nu ute på de svenska vägarna för att promota sin senaste skiva ”Dust To Gold” som är den sjätte i ordningen.

Ikväll är det dags för Södra Teatern/Kägelbanan, mitt på Mosebacke, att få smaka på äkta heavy metal när den är som bäst. För är det något som Bullet kan så är det heavy metal, både rent visuellt och låtmässigt.


Efter en introduktion från bandets legendariske originalbasist, Lenny Blade, inleder bandet med trion ”Speed and Attack”, ”Ain’t Enough” och ”Rouge Soldier” från nya skivan “Dust To Gold” och sätter ribban där den alltid brukar vara; riktigt högt.

Sångaren Hell Hofer är på sitt bästa ”kära ni”-humör, även om han själv erkänner att han blir lite nervös av att vara i storstan, någon som inte alls behövs om man har brottarhits som ”Dusk till Dawn”, ”Turn it Up Loud”, och ”Stay Wild” att luta sig emot.

Publiken som är på plats är med på noterna från första början och även om de inte är så många så är de desto mer hängivna. De vet helt enkelt vad de får, en heavy metal-upplevelse som få inhemska band kan mäta sig med. Det är väl där som det kanske kan få smyga in lite kritik, för även om man som tidigare nämnt blir bjuden på en show utöver det vanliga, så skulle jag vilja ha lite fler överraskningar. Lite fler guldkorn utöver de självklara hitsen som bandet luftar ikväll. Har man sett bandet ett par gånger så kan man nästan gissa setlistan i förväg. Jag tror till exempel inte att någon hade klagat om låtar som “Rock Us Tonight”, “One Deal With The Devil” eller ”Into The Night” hade smugit sig in i setlistan.

Men det till trots så lämnar jag ändå Södra Teatern med ringande öron och ett leende på läpparna, för det finns få som gör heavy metal lika bra som Bullet, och mer kan man inte begära.

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link