ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Necrophobic, Blood Of Serpents & Coffin Creep – Club Abraxas 2018-11-02

Sedan starten av Club Abraxas har det funnits massa potential av att det kan bli en underground klubb av rang. Denna kväll var kvällen då allt detta visade sig.

Coffin Creep


En dödsmetall trio intog scenen först för att värma upp publiken denna tidiga spelning. Mina förväntningar var inte skyhöga men jag har ändå gillat en del av deras låtar på platta så tänkte detta kunde ge min nacke en liten mjukstart. Oj vad fel jag hade med mjukstarten för Coffin Creep överrumplade mig totalt! Det bjöds på tung rutten dödsmetall där det verkligen passade att sångaren, likaväl trummisen, hade en Autopsy tröja på sig. Det var rått, primitivt döds av den gamla skolan som fick bra med fart på publiken då fler och fler kom fram för att delta i detta mangel. De bjöd även på ett låt från en kommande namnlös platta, första gången den spelades live vilket alltid är kul att uppleva. Förutom själva musiken tyckte jag mellansnacket var rätt roligt, ödmjukt, humor och rakt på sak när det behövdes. Ja detta är helt enkelt ett band som jag nu vill se mer av och kan växa utanför den lokala scenen i Malmö.

4/5

Blood of Serpents

Jag recenserade nyligen deras nya platta Sulphur Sovereign som höll bra klass och var ett rejält steg för bandets utveckling sen debuten. Nu var det äntligen dags att få uppleva bandet live för första gången då jag tyvärr inte lyckats få ihop att se dom när de spelat i t.ex. Småland. Tyvärr så började det hela med en lite dålig smak i munen då ljudet var dåligt och förstörde de första låtarna, ingen gitarr lät alls och trummorna lät off. Detta fixades efter några låtar, men det märktes bandet och publiken (som jag såg kollade bak mot ljudteknikern ett par gånger) var lite irriterande efter den dåliga starten. Det blev dock fantastiskt bra en bit in och de sista låtarna var riktigt bra vilket gör det extra tråkigt att veta att detta kunde varit ännu bättre om allt bara funkade från start. Detta är en sån klassisk “dålig början men grymt avslut” som gör att betyget landar i ett mellanläge. Jag är säker på att jag kommer få se Blood of Serpents igen i framtiden men nästa gång med en bättre ljudtekniker så helhetsupplevelsen inte förstörs.

3/5

Necrophobic

Dags för the main event! Som jag har längtat! Necrophobic för mig är inte bara ett band utan det är ett av de band jag lyssnat på som mest de senaste fem åren, bland annat var de en perfekt väg in till black metal tillsammans med Naglfar, Thyrfing och Dissection. De har helt enkelt betytt mycket för mig och att äntligen få se dessa herrar live var lite som en dröm. Det visade sig även att Necrophobic inte enbart gör sig bra på skiva utan de var helt makalösa live! Scen närvaron, ljudet (de hade egen ljudtekniker) och att få uppleva denna fantastiskt mörka musik live var över all förväntan. Man ville aldrig det skulle ta slut. När låtar som “Tsar Bomba”, “Pesta” och “Revelation 666” kickade igång var publiken som trollbunden. Nej gott folk detta var inte bara en bra spelning, detta var det bästa jag sett och hört i år!

5/5

51 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter