ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Revelations, Level Booze & Burgers 2018-08-25

Med den markanta värmeskillnaden är det svårt att missa att hösten är på intågande. På Level firas detta med att presentera bokningarna för hösten samt dra igång konsertsäsongen. Första bokningarna är två band jag har hört det tisslas om tidigare, men aldrig riktigt lyssnat in mig på. Nightrage och Revelations, varvid det sistnämnda är kvällens dragplåster. Sist bandet spelade på Level var det tydligen fullsatt, men det kan inte sägas om den här omgången. Dock verkar det som bandet har en del trogna vänner och fans på plats då dem innan spelning är fullt sysselsatta med att småprata med alla som kommer fram. Detta märks även senare inne i spelningen, då det är några personer i halvmåneformationen framför scen som kommunicerar, headbangar och hötter med nävarna.

Men nu går jag händelserna i förväg. Revelations går på scen strax efter midnatt. En kort soundcheck med 5 min paus innan showtime hinns också med. En ljudtekniker med bärbart mixerbord springer omkring och jag tänker att det här är framtiden.


Revelations består av en klassisk kvartett a la basist, gitarrist, trummis och sångare. Trummisen snor åt sig en del uppmärksamhet då det bjuds på riktigt skickligt spel. Basisten är också begåvad, inte minst briljerar denne på bandets cover av N. I. B. men det ser ut som han är inspirerad av Lemmy snarare än Geezer Butler, då han mimar med i varje ord i varje låt på setlisten. Sångaren är duktig och absolut bäst i de högre partierna. Gitarristen borde ha hörts mer dock.
Grabbarna visar prov på musikalisk talang och dem låter väldigt tighta under större delen av giget. Jag upplever det dock som att framträdandet svajar vilket gör att upplevelsen blir lidande. Scennärvaro finns ibland, ibland inte (fast att inte kunna nyttja full potential kan också bero på scenens begränsade utrymme). Sångaren läser på textställ. Tacktalet i slutet är långt och tradigt. Det verkar som publiken känner av svajet, för dem driver till och från scenområdet som tidvatten under spelningens gång.

Med lite mer spelningar bakom ryggen kan Revelations komma att bli riktigt intressanta att följa. Senaste releasen, fullängdaren Gatekeeper, innehåller en del spännande kreationer. Som det var ikväll blev jag inte hänförd av deras liveshow. Därför blir betygsättningen 2/5. Nästa gång jag får chansen att lyssna på dem live önskar jag att jag blir tvungen att ändra mig.


Bäst: Covern på N. I. B av Black Sabbath
Sämst: Timebomb
Betyg: 2/5

8 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter