Liverecension: Pain – Sweden Rock Festival 2018-06-09

Peter Tägtgren och hans band bjöd på en stadig portion tung industrirock under lördagseftermiddagen.

Spelningen inleddes med en rejäl konfettismäll. På tungaste tänkbaraste sätt pumpade de sedan ut industrimetal i över en timme. Till skillnad från Hypocrisiy, som spelar death metal, är Pain herr Tägtgrens lekstuga där han låter kreativiteten flöda och inget album är det andra likt, även om de har industrirocken som gemensam nämnare. Setlistan blev därför väldigt dynamisk när han valde att avhandla material från albumen som sträcker sig från tidiga ”Rebirth” (2000) till senaste ”Coming Home” (2016). Syntlåtar som ”End Of The Line” varvades med Groovy-gitarrer från till exempel ”Dirty Women”.


Spelningen var långt ifrån förutsägbar. Peter Tägtgren brukar normalt sett låta musiken tala för sig själv och låta dialogen med publiken vara kort och koncist. Men inte denna dag. På denna Sweden Rock-spelning ville han att publiken skulle agera kör till en studioinspelning. Det var nämligen hans – så som Peter själv uttryckte det – kompis i Tyskland (du vet nog vem det är!) som behövde en körinspelning att lägga på nästa platta. Ett minst sagt roligt inslag.

Som avslut på ännu en habil Pain-spelning framförs som vanligt ”Shut Your Mouth”. De flesta såg nöjda och belåtna ut när de traskade från Rock Stage. Något Peter Tägtgren bör se som ett kvitto på att hans framträdande klarade sig alldeles utmärkt trots avsaknaden av pyroteknik och häftiga animationer på storbildsskärmar.


Betyg: 3/5
Bäst: Shut Your Mouth
Datum: 2018-06-09

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter