Liverecension: Judas Priest – Sweden Rock Festival – 2018-06-09

Det finns bara en gud, och det är The Metal God. Är det några som klarar av att axla det ansvaret som det innebär att avsluta ett extremt starkt startfält på årets festival så är det just Metalguden och hans mannar i Judas Priest. För de är ju ändå fanbärarna av heavy metal, de som först kallade sig för ett heavy metal band med stolthet och som revolutionerat genren så många gånger, och dessutom släppt ett av deras absolut starkaste album nu för ett par månader sen, såhär 45 år in i karriären.

Konserten bjuder på ett Priest och i synnerhet Rob Halford i högform och setlisten är egentligen rena drömmen för ett inbitet fan. Från färska “Firepower” och “Lightning Strikes” via obskyra nummer som “Tyrant”, “Saints In Hell” och “Night Comes Down” till kioskvältare som “Sinner”, “Freewheel Burning” och metallåtarnas metallåt “Painkiller”, så spänner setlisten över bandets hela karriär. Jag som älskar bandet kan inte göra annat än att bara stå och gapa över att de vågar stuva om så mycket i setlisten och inte bara köra hitsen (som många andra band försiktigt gör), även om hitsen självklart finns där och river ner mest jubel.


Konsertens absoluta höjdpunkter kommer dock i extranumren, där “Rising From Ruins” från nya skivan “Firepower”  är så bra så man baxnar. Att sen parkinssonsdrabbade gitarristen Glenn Tipton kommer ut och kör de resterande tre låtarna “Metal Gods”, “Breaking The Law” och “Living After Midnight”, och dessutom är minst lika bra som han alltid varit gör att det här blir den perfekta avslutningen på festivalen, och för undertecknad faktiskt den bästa spelningen på hela Sweden Rock 2018. All hail the Metal Gods!

Betyg:


Bäst: “Rising From Ruins”

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter