NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Liverecension: Wilmer X – Sweden Rock Festival 2018-06-09

65 Shares

Wilmer X behöver ingen närmare presentation. Ända sedan starten 1978 har de leverarat tuff rock komponerat med en del blues och pop. Nisse Hellbergs band är nog det närmaste man kan komma ett svenskt Rolling Stones.

Förutom Nisse Hellberg befann sig även Thomas Holst, Jalle Lorensson och Per-Åke ”Sticky Bomb” Holmberg på scenen. Det vill säga bandets nyckelmedlemmar. De vistades nu på Sweden Rock Festival för att fira sin tusende konsert och för att de nu har existerat som band i hela 40 år (dock med en del uppehåll).

Deras senaste, sjuåriga, uppehåll som varade fram tills nu märks inte av alls. De är bokstavligt talat varma i kläderna – Hellberg borde verkligen svettats med sin jeansjacka i den gassande solen – och allt är väldigt välpolerat när de orienterar oss rockers genom låtlistan som innehåller många svängiga kultlåtar. Bäst var ”Teknikens Under” och ”Hon Är Ihop Med En Insekt”.– Vi är här för att spela rock ”n” roll från början till slut, sade Nisse Hellberg redan i inledningen av konserten.

Han höll definitivt vad han lovade. Rockmusik med svenska texter blir inte bättre än så här. Hoppas nu att denna återföreningsturné inte bara blir något temporärt.


Betyg: 4/5
Bäst: Hon Är Ihop Med En Insekt
Datum: 2018-06-09

65 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!