Liverecension: Heavy Load – Sweden Rock Festival 2018-06-08

Det har gått hela 33 år sedan Heavy Load stod på scenen senast. Det var nog många fler än undertecknad skribent som blev förvånad när det minst sagt legendariska bandet inte bara aviserade om en återförening – utan att de också avtäckte nyheten om att släppa ett nytt album.

Så under kvällens gång avverkades inte bara en hitkavalkad med klassiska metal-låtar som skrivits in i svensk musikhistoria, utan även nytt material blev en del av setlistan. Material som fungerande överraskande bra.


Förväntningarna var låga. Men tji fick jag. Dessa äldre herrar visade sig vara förvånansvärt vitala på scenen. Visserligen såg Ragne Wahlquist lite nervös ut när de inledde med ”Heavy Metal Angels (In Metal And Leather). Men vem hade inte varit nervös av att göra sin största spelning på 33 år? Men redan under andra låten ”Run With The Devil” hade frontmannen blivit bekväm på scenen.

Som väntat samsades bröderna Wahlquist på sången beroende på vilken låt som framfördes, ibland sjöng de även duett. Till fansens belåtenhet bjöd de även upp den gamle Heavy Load-medlemen Eddy Malm på scenen för att sjunga på några låtar.

Ragne och övriga i bandet påpekade att det är härligt att vara tillbaka. Av publiken att döma så verkade alla vi på Sweden Rock Festival hålla med.

Välkomna tillbaka Heavy Load!

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter