Liverecension: Ozzy Osbourne – Sweden Rock Festival 2018-06-08

Jag vet att många av er som var där inte kommer att hålla med mig – men det var en grym spelning. Sällan har jag hört så mycket klagomål från folk på gitarronanerande. Det var naturligtvis Zakk Wylde som gick loss fullständigt och shreddade långa, långa stunder utan att någon stoppade honom. Men det är ju en sak att shredda om man är bra på det – och det är Zakk. Antagligen hade de långa soloutflykterna att göra med att Ozzy behövde vila upp sig backstage. Fan vet.

Ozzy själv är på strålande humör ikväll, klappar i otakt och ränner fram och tillbaka över scenen med sin berömda dåliga hållning. Låt efter låt från hans långa karriär avverkas med spelglädje och energi – Bark at the Moon inleder, och tätt därpå följer Mr. Crowley. När den ribban väl är lagd undrar man vad som ska sparas till extranummer (bortsett från den obligatoriska Paranoid). Någon gång då och då tappar han rösten, men på det hela taget sjunger han betydligt bättre än när jag såg honom med Black Sabbath på Friends Arena i Stockholm. Men det känns som om det är Zakk Wylde och Tommy Clufetos (som ju också spelade med Black Sabbath på deras senaste turnéer) som är klistret som håller ihop allting.


Om jag ska klaga på något så är det väl att när det shreddas så jäkla mycket så hade man kunnat peta in ytterligare ett par spår från Ozzys låtskatt, men men. Man kan faktiskt inte få allt. Att vi får chansen att se Ozzy på scen efter så oerhört många år med osunt leverna är ju faktiskt ett smärre mirakel bara det.

Och, förresten en grej till: Varför klipper Wylde av ackorden i Fairies Wear Boots? Svänget uteblir ju.


Låtlista:
Bark at the Moon
Mr. Crowley
I Don’t Know
Fairies Wear Boots
Suicide Solution
No More Tears
Road to Nowhere
War Pigs
I Don’t Want to Change the World
Shot in the Dark
Crazy Train

Extranummer:
Mama, I’m Coming Home
Paranoid

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link