Liverecension: Turbonegro – Sweden Rock Festival 2018-06-08

Det är många band på årets upplaga av Sweden Rock Festival som är ute på albumturné. Turbonegro är en av dem. Själv tyckte jag att nya skivan ”Rock N Roll Machine” var en besvikelse. Jag hade hellre hört ett litet skitigare Turbonegro i samma stil som albumets föregångare. Men trots att majoriteten av låtarna på Sweden Rock Festivals spelning bestod av material från deras senaste alster så hindrade inte det spelningen att bli en rejäl folkfest. För norska Turbonegro har minst sagt en stor fanskara i Sverige.

Tony Sylvester är en mycket bra frontman. Det skämtas en hel del på scenen och han har en bra interaktion med publiken. Vilket uppskattas. Jag personligen tycker att han fyller Hank von Helvetes skor väldigt bra.


Mitt bland nya låtar som exempelvis ”On The Rag”, ”Fist City” och Hot For Nietzsche” får vi också höra – vad som skulle kunna räknas som deras signaturlåtar – ”All My Friends Are Dead” och ”I Got Erection”. Emellanåt är det svårt att inte ryckas med och stampa takten. Det nya materialet är egentligen inte dåligt, melodierna sätter sig nämligen snabbt och det är helt okej festmusik att hiva en bägare eller två till. Med andra ord perfekt musik att lyssna på under en solig sommarkväll på en festival.

Sedan är detta deras första skiva på hela sex år. Självklart vill de nu inspirera sig själva med att få spela nytt material. Trots en del svackor i setlistan så vill jag ändå dela ut ett högt betyg.


Betyg: 4/5
Bäst: All My Friends Are Dead
Datum: 2018-06-08

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter