Liverecension: Meshuggah – Sweden Rock Festival 2018-06-08

Det var en enormt rå och köttig spelning Umeåbaserade Meshuggah bjöd på under fredagskvällen. Stämningen var även så påtaglig att det nästan gick att ta på den. Innan de gick på scenen fick vi insupa atmosfären genom psykedeliska animationer på storbildsskärmarna för sedan mötas av en vägg av ljud.

Det bjöds inte på särskilt mycket mellansnack mellan låtarna. Förutom att sångaren Jens Kidman tackade publiken emellanåt så var det rak och okonstlad dödsmetall rakt igenom utan några uppehåll. Ibland – som på denna spelning – räcker det långt.

Ljusshowen imponerade stort. Att ibland bara få se bandets siluetter skapade en egenartad introvert stil i det intensiva ljusflimret.

Brutalt och ljus kontra mörker var spelningens ledord. Och trots att det bara var tre år sedan Meshuggah spelade på Sweden Rock Festival var det jättemycket publik samlad vid Rock Stage under kvällen.

Det var helt enkelt mycket bra dödsmetall som levererades. Förstår dock inte varför de inte valde att utnyttja hela speltiden. När de klivit av scenen så tittade jag på klockan och de hade närmare en hel kvart till godo i spelschemat. Det var nog inte bara jag som hade velat höra ett extranummer.

[yasr_overall_rating]
Betyg: 3/5
Datum: 2018-06-08

Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER